Terug naar overzicht

Toe aan een nieuwe garderobe? Zet deze kledingruilfeestjes in je agenda

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Toe aan een nieuwe garderobe? Zet deze kledingruilfeestjes in je agenda

Niks om aan te trekken en door je shopbudget heen? Tijd voor een kledingruil! Voor je het weet, ruil je de mooie broek die je nooit draagt, voor een gave jas.

Er worden jaarlijks veel ruilfeestjes georganiseerd met eigen spelregels en invulling. Drie leuke feestjes die binnenkort op de agenda staan, in Gouda, Amsterdam en Haarlem.

12 mei: Swopstival in Gouda

Bij Pop-up Swop houden ze van ruilen. Niet alleen van kleding overigens. Op 12 mei organiseert Pop-up Swop het eerste Swopstival in Gouda. Op het festival kun je met je kleedje op het gras gaan zitten en alles wat je te ruilen hebt, uitstallen. Denk aan kleding, speelgoed, boeken. Als ruilhandelaars ga je met elkaar in gesprek om tot een deal te komen. Op het festival staan foodtrucks, is er muziek en zijn er lokale ondernemers die vertellen over duurzame en maatschappelijke projecten in Gouda. Verzamel je spullen en zet 12 mei in je agenda! Bekijk de Facebookpagina van Pop-up Swop voor meer info.

21 mei: Kledingruil de Wasstraat in Amsterdam

De Ceuvel in Amsterdam, duurzame broedplaats voor creatieve en sociale ondernemers, organiseert een kledingruil. Duurzaam consumeren, leuke items scoren en een mooier mens worden, is uitgangspunt. Je mag drie tot acht kledingstukken meenemen die beoordeeld worden op kwaliteit. Afhankelijk van het aantal kledingstukken dat de selectie doorstaat, krijg je een aantal vouchers waarmee je kleding mag uitzoeken. Neem dus kledingstukken mee die je de moeite waard vindt en zorg dat alles schoon is. Er kan de hele dag ingebracht en geruild worden; de overgebleven kledingstukken gaan naar een goed doel. Dus ga kritisch door je kast en bezoek de website van De Ceuvel voor meer informatie.

16 juni: Kledingruilfeestje Soul Styling in Haarlem

Karin Frenay van Soul Styling is gek op kleding en mensen. Ze helpt bij het vinden van je persoonlijke stijl, geeft garderobe advies, neemt je mee shoppen, doet kleuranalyse en geeft stijladvies. Daarnaast organiseert ze kledingruilfeestjes. De eerstvolgende is op 16 juni. Per maatgroep is er plaats voor vijftien deelnemers die ieder vijf kledingstukken mogen meenemen. De maatgroepen 36-38, 38-42, 42-44 zijn verdeeld over de dag ingepland. Schrijf je in en bekijk ook de kleding- en stijlmogelijkheden op de website van Soul Styling.

Door anderen gelezen