Happinez ‘Klein geluk’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Klein geluk’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Klein geluk’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Klein geluk’ ligt nu in de winkel

Het nieuwste Happinez nummer, met als thema ‘Klein geluk’, is nu verkrijgbaar in de winkel en in de Happinez webshop.

We kunnen denken dat we gelukkig worden van hele grote dingen, zoals een geweldige nieuwe baan, de loterij winnen of een fantastische wereldreis. Maar misschien zit écht geluk juist besloten in de ministapjes; de ‘gewone’ momenten, het alledaagse…

In dit nummer is er volop aandacht voor klein geluk. Het universum laat namelijk elke dag honderden kleine cadeautjes op je neerdalen. Het water dat langzaam verwarmt onder de douche, de glimlach van een geliefde of een zonnestraal die op een grijze dag door de wolken breekt. Om hier echt van te genieten moet je je er wel voor openstellen, en dat kun je oefenen. Wist je bijvoorbeeld dat een ogenschijnlijk onbeduidende taak als schoonmaken in het zen-boeddhisme wordt gezien als een spirituele oefening? Op pagina 82 nodigen we je uit om het eens te proberen. Zet de gedachte ‘het huis moet aan kant’ uit je hoofd, en focus je in plaats daarvan op het kopje dat voor je ligt, het stukje vloer of dat ene kledingstuk – óók als de rest van het huis nog een bende is. Zo geef je jezelf een belangrijk signaal: er is ruimte voor de kleine dingen in het leven.

Genieten van klein geluk hoeft natuurlijk niet in één keer goed te gaan. Kijk maar naar het Japanse Kaizen: veranderen door kleine stappen te zetten. Met Kaizen ga je op zoek naar klein geluk, door je gewoontes onder de loep te nemen en ze hier en daar bij te schaven. Niet te groot, niet te drastisch, een klein beetje maar. Geleidelijke verandering leidt tot duurzame verandering. En via die kleine stapjes word je je bewust van het magische van het leven, dat wat we niet kunnen zien als we voorbij razen met onze grote wensen, doelen en verlangens.

Verder in dit nummer:

Bloesemremedies: de wijsheden van de plant spirits

Soms heb je een zacht duwtje in de goede richting nodig. Planten en bloemen bezitten precies de subtiele wijsheid om je lichaam in te fluisteren wat nodig is. Het is de magische werking van de plantenwereld.

‘Heks’ en astrologe Sarah Bartlett over relaties & rituelen

Sarah Barlett is auteur, astroloog en heks. Onlangs verscheen ‘The little book of love magic’ in het Nederlands, waarin spreuken en rituelen afgewisseld worden met inzichten over relaties en zelfliefde. Collega-heks Susan Smit sprak met haar over rituelen, de spanning tussen lot en vrije wil en de kracht van de natuur.

Het medicijnwiel als plattegrond van het leven

Het medicijnwiel geeft het ritme aan van de natuur: de fases van komen, zijn, weggaan en rust. Ook wij doorlopen die fases, het wiel kan ons daarbij inzicht en houvast bieden.

Verruimde blik met microdosing: drie portretten

Je hoort het steeds vaker, mensen die een kleine portie psychedelische drugs nemen. Niet om high te worden, maar voor het verkrijgen van zelfinzicht, het laten stromen van creativiteit of het verlichten van klachten. Freke, Maarten en Anna vertellen hun verhaal.

Ayurvedische huidverzorging om zelf te maken

Volgens de ayurvedische gezondheidsleer is je huid de spiegel van je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. En met de juiste verzorging kun je je huid een handje helpen. Een stappenplan van oeroude rituelen die hun kracht hebben bewezen.

Happinez ‘Klein geluk’ is vanaf 28 februari 2024 verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook zonder verzendkosten bestellen in de Happinez webshopNooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
10 oefeningen in positief denken
10 oefeningen in positief denken