Happinez ‘Innerlijk vuur’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Innerlijk vuur’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Innerlijk vuur’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Innerlijk vuur’ ligt nu in de winkel

Het nieuwste Happinez nummer, met als thema ‘Innerlijk vuur’, is nu verkrijgbaar in de winkel en in de Happinez webshop.

Het begin van een nieuw jaar is een prachtig startsein om ruimte te maken voor wat vernieuwd mag worden. Daarom staat dit nummer in het teken van je eigen ‘innerlijk vuur’. Er smeult namelijk een vuurtje in ieder van ons. Soms moet het vlammetje wat aangewakkerd worden – misschien heb je wel het gevoel dat jouw levensvuur de laatste tijd wat is afgenomen. Zie dit nummer dan als de brandstof om het vuur in jezelf weer te ontsteken.

Het element vuur staat symbool voor je passie, je levenslust en je moed. In dit nummer leer je in 6 stappen hoe je jouw angsten overwint, om zo te doen wat je echt wil. Om jezelf telkens af te vragen: wat als ik het wél durf? Zo train je je ‘lefspier’, en dat kan dit jaar best van pas komen. In 2024 gaat namelijk volgens de Chinese astrologie het ‘jaar van de draak’ van start en dat betekent: groei en vernieuwing. Huisastroloog Johanna Blok voorspelt wat jouw Chinese jaardier kan gaan merken van dit Draak-jaar.  

Daar waar een (innerlijk) vuur brandt, valt ook een schaduw. In dit nummer is er dus ook ruimte voor donkere kanten van het mens-zijn. Onderzoek eens hoe jouw schaduwkant opduikt, bijvoorbeeld in de vorm van buitensporige woede, verlammende angst of diepe irritaties. We herkennen allemaal wel de situaties waarin je heftiger reageert dan nodig. Met schaduwwerk leer je deze emoties niet te onderdrukken, maar ze te (h)erkennen. Dat maakt je creatiever, veerkrachtiger en helpt je in je relaties met anderen.

Verder in dit nummer: 

Expert Hannie van Genderen over schematherapie

Als je in je jeugd iets hebt gemist in je basisbehoeftes, kun je daar als volwassene flink mee worstelen. Klinisch psycholoog Hannie van Genderen vertelt in haar boek ‘Doorbreek je patronen in vijf stappen’ hoe je dat met schematherapie kunt aanpakken.

Zo laat je de yang-energie weer stromen door je huis

De winter is het seizoen van yin-energie; we keren naar binnen. Als tegenhanger kun je dan thuis vaak wel wat yang-energie gebruiken. Met deze toegankelijke voorbeelden laat je het vuur weer stromen.

In het ritme van de yak: wat we van deze dieren kunnen leren

Als journalist Friederike Ostermeyer met herder en onderzoeker Rosula Blanc en haar yaks door de Zwitserse Alpen zwerft, leert ze iets bijzonders van deze dieren. Wie meegaat met deze karavan wordt zelf een yak, gedachten verdwijnen, stap na stap.

Acupunctuur: wat vertelt je lichaam?

Flora Joan groeide op in een familie van acupuncturisten, en ook zij werd er één. Ze wil mensen leren luisteren naar wat hun lichaam ze te vertellen heeft. Via tekeningen maakt ze het inzichtelijk. Ze noemt het The nature of the points.

Ontspannen op een spijkermat

Het spijkerbed ken je wellicht uit het sprookje van ‘Aladdin & de wonderlamp’, maar de spijkermat is van een heel andere orde. Hij is ontwikkeld voor ons welzijn, en kent zijn oorsprong in de acupressuur.

Happinez ‘Innerlijk vuur’ is vanaf 17 januari 2024 verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook zonder verzendkosten bestellen in de Happinez webshopNooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
Feng shui: nieuwe energie voor je huis
Feng shui: nieuwe energie voor je huis