Happinez ‘Inzicht’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Inzicht’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Inzicht’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Inzicht’ ligt nu in de winkel

Het nieuwste Happinez nummer, met als thema ‘Inzicht’, is nu verkrijgbaar in de winkel en in de Happinez webshop.

Het thema van veel spirituele stromingen is hetzelfde: inzicht. Het is misschien ook het meest waardevolle cadeau dat je jezelf kunt geven, want weten wat voor jou belangrijk is, maakt het leven lichter. Maar hoe ontdek je wat voor jou echt van waarde is? In dit nummer helpen we met het ontwarren van die mysterieuze draden in ons innerlijk wezen. 

Eén van de manieren om dichter bij je eigen waarheid te komen is Satsang, een spirituele bijeenkomst waarbij je luistert naar de wijsheid van een verlichte leraar. Het helpt je om in contact te komen met wie jij in essentie bent, en met het goddelijke dat in jou schuilt. In dit nummer lees je hoe zo’n bijeenkomst eruitziet en hoe je er zelf een organiseert. 

Een andere, heel populaire manier om jezelf te leren kennen ontdek je in het dossier van dit nummer: Human Design. Dit ‘huwelijk’ tussen spiritualiteit en wetenschap geeft je inzicht in wie je bent, wat je sterke punten zijn en hoe je je met de minste weerstand door het leven heen kunt bewegen. Ieder mens is onder te verdelen in één van de vier types — welke ben jij? 

Weet dat het nooit te laat is om tot nieuw zelfinzicht te komen, ook niet op latere leeftijd. Geef jezelf eens de opdracht om zomaar gesprekjes aan te knopen met vreemden, een poosje tegen alles ‘ja’ te zeggen of oprechte kwetsbaarheid te tonen aan je omgeving. Want, zo schrijft journaliste Pauline Bijster, het zou zomaar eens kunnen dat je daar bijzondere nieuwe vriendschappen aan overhoudt. 

Ook in dit nummer:

Prachtige ode aan alle kinderen die niet geboren zijn, en er wel mogen zijn

Ze vormen zo’n kwetsbaar onderwerp dat we er bijna niet over spreken: de kinderen die niet gekomen zijn. Toch horen de zielen aan de ‘andere kant’ ook bij onze gezinnen. Sarah Domogala gaf vanuit eigen ervaring woorden aan de verhalen die vaak verborgen blijven.

Interview met de wereldberoemde boeddhistisch leraar en schrijver Sharon Salzberg: hoe meditatie haar helpt om vrij te ademen

Pijn ervaren we allemaal. Het is de kunst dan niet krampachtig te gaan leven, maar vrij te blijven ademen, aldus auteur en leermeester Sharon Salzberg (1952). In haar recente boek ‘Echt leven’ vertelt ze hoe meditatie haar daar al bijna een leven lang bij helpt.

De kracht van de slang: hét symbool van transformaties

De slang boezemt zowel angst als ontzag in, en heeft op spiritueel gebied veel betekenis. Zo is zij een overtuigend symbool van transformatie en wedergeboorte, en moedigt ze als krachtdier jouw persoonlijke ontwikkeling aan. Acht voorbeelden van haar levensvuur.

Dit kun je allemaal doen met boekweit

Het wonderlijke pseudo-graan boekweit bevat enorm veel voedzame stoffen en is geliefd als glutenvrije vervanger van tarwe. Daarom ter inspiratie: acht voorbeelden van wat je met boekweit kunt doen.

Happinez ‘Inzicht’ is vanaf 18 oktober 2023 verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook zonder verzendkosten bestellen in de Happinez webshopNooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
8 inspirerende inzichten over stilte
8 inspirerende inzichten over stilte