Happinez ‘Wanneer voel jij je rijk?’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Wanneer voel jij je rijk?’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Wanneer voel jij je rijk?’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Wanneer voel jij je rijk?’ ligt nu in de winkel

Het nieuwste Happinez nummer, met als thema ‘Wanneer voel jij je rijk?’, is nu verkrijgbaar in de winkel en in de Happinez webshop.

Toen we op de redactie de vraag op deze cover – ‘Wanneer voel jij je rijk?’ – aan elkaar stelden, kwamen de antwoorden zonder aarzelen. Samen onder een dekentje liggen kletsen. Als de hand van je geliefde in die van jou glijdt. Als je een zonsondergang ziet of een volle maan. Welke antwoorden borrelen in jou op?

In dit nummer van Happinez staan overvloed en rijkdom centraal. Daarbij besteden we ook veel aandacht aan de vraag: wanneer is het genoeg? Lees meer over de 7 principes van spiritueel minimalisme volgens meditatieleraar Light Watkins. En dan gaat het niet over ‘ontspullen’ en met een rugzakje de wereld intrekken, zoals Light zelf deed. Het gaat erom dat je anders naar het leven gaat kijken, en dat gaat verder dan alleen materiële zaken. Mooi om af en toe stil te staan bij wat er in jouw spreekwoordelijke rugzak zit. 

Als je écht wil leren wat genoeg is in een omgeving die overvloed verkoopt, dan vraagt dat om terug te gaan naar de essentie. Om waardering te voelen voor alles wat je al gedaan hebt, het hier en nu, de magie van alledag. Hoe leer je om minder te willen, nee te zeggen en te waarderen wat je hebt? Voor auteur Sarah Domogala werd het een manier van leven. In dit nummer overpeinst ze de weg die achter haar ligt. 

Ook in dit nummer:

Alsfirmaties: affirmeren zonder oordeel

Bij een affirmatie spreek je uit hoe je wilt dat iets is. Maar bij een alsfirmatie stel je jezelf een ‘wat als’-vraag die je hersens prikkelt en tot een dieper inzicht kan leiden. Auteur Lisette Thooft onderzoekt waarom dat soms beter werkt dan een affirmatie.

Liefdeslessen van Holistic Psychologist Nicole LePera

In deze vijf lessen vertelt dr. Nicole LePera hoe je kunt helen van je verleden en hoe je een liefdevolle relatie kunt ontwikkelen met jezelf én de wereld om je heen.

De magie van kaarsen branden

Een kaars branden is een symbool van toewijding, een simpele manier om een ritueel kracht bij te zetten. Het heeft iets magisch: het heldere licht van de vlam zet de tijd even stil en geeft een moment van rust en bezinning. Een moment waarin je een intentie kunt zetten voor de tijd die komen gaat.

Jaarhoroscoop: wat brengt 2024 jou?

De zwaarte in voorgaande jaren maakt voorzichtig plaats voor optimisme en vooruitgang, en soms zelfs overvloed, waarin je kunt delen. In onze jaarhoroscoop lees je wat de planeten dit jaar bij jou naar boven halen.

6 elixers: voor wat verlichting in de wintertijd

Vooral rond de kerstdagen, als het donker is en guur, kun je soms wel een oppepper gebruiken. Iets wat verwarmt, troost, versterkt of verzacht. Planten, bomen en kruiden kunnen daarbij goed ondersteunen. Herborist Lisette Kreischer ontwikkelde zes elixers, speciaal voor de wintermaanden.

Happinez ‘Wanneer voel jij je rijk?’ is vanaf 29 november 2023 verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook zonder verzendkosten bestellen in de Happinez webshopNooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
7 makkelijke tips voor meer dankbaarheid (en dus geluk) in je dagelijks leven
7 makkelijke tips voor meer dankbaarheid (en dus geluk) in je dagelijks leven