Happinez ‘Levenslessen van de natuur’ ligt nu in de winkel

Happinez ‘Levenslessen van de natuur’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Levenslessen van de natuur’ ligt nu in de winkel Happinez ‘Levenslessen van de natuur’ ligt nu in de winkel

Het nieuwste Happinez nummer, met als thema ‘Levenslessen van de natuur’, is nu verkrijgbaar in de winkel en in de Happinez webshop.

Als je het even niet meer weet, kijk dan naar de natuur. In de westerse samenleving zien we de natuur vaak als iets wat buiten ons drukke leven plaatsvindt. Zonde, want de natuur is een geweldige leermeester. Zodra we haar ervaren als iets waar we onderdeel van zijn, kunnen we ons openstellen voor haar levenslessen. 

Dat vraagt ons om een verschuiving van perspectief. “Probeer naar de natuur te kijken alsof je een nieuwe taal leert”, drukt auteur Karen Armstrong ons in een interview op het hart. In haar boek ‘De Heilige Natuur’ pleit ze voor het herstellen van onze band met de natuur. Als we empathie ontwikkelen voor haar geuren, kleuren en geluiden, dan zouden we er beter voor zorgen. 

Of laat je inspireren door het sjamanisme, de spirituele samenvatting van duizenden oude natuurreligies. Het is de taak van een sjamaan om de harmonie tussen mens en natuur te bewaken. Hij of zij weet dat de natuur tot ons spreekt in wijsheden, levenslessen en inzichten, en het aan de mens is om hier met aandacht naar te luisteren.

Verder in dit nummer: 

Welk krachtdier past bij jou? 

Dieren kunnen je leren iets in een ander perspectief te zien of je de inspiratie geven om een andere weg in te slaan. Vandaar dat we een krachtdieren-deck hebben gemaakt, ingedeeld naar de elementen. In dit nummer vind je vast een voorproefje, en lees je hoe het deck tot stand is gekomen.

9 manieren om het begin van de lente te vieren

Dagen worden langer, bomen worden groener, je ruikt de lente al. We hebben zin om ramen open te zetten, frisse lucht binnen te laten. Ook je ziel en lichaam hebben behoefte aan reiniging.

De dromerige kunst van Lieke Romeijn

Kunstenaar Lieke Romeijn (32) ordent spullen, beelden, kleuren. Wat ze maakt, fotografeert ze, altijd buiten. Ze speelt met licht, kleur, en met de natuur. Het gaat om het gevoel en het verhaal van Moeder Aarde.

De kunst van het offeren

Offeren kun je zien als contact maken met het grotere geheel, en dat koesteren en onderhouden. Waar komt de kunst van het offeren vandaan, waarom zijn we het zo goed als kwijtgeraakt en hoe vinden we het weer terug?

Kruiden als medicijn: helende kruiden van eigen bodem

Eeuwenlang werd de kennis van generatie op generatie doorgegeven: welke plant helpt bij welke aandoening? Tijd voor een opfriscursus, want wilde planten kunnen je vertellen over de seizoenen en het leven, maar bovenal nodigen ze je uit om je te verbinden met de natuur.

Happinez ‘Levenslessen van de natuur’ is vanaf 1 maart 2023 verkrijgbaar in de winkel, maar je kunt ‘m ook zonder verzendkosten bestellen in de Happinez webshopNooit meer een nummer missen? Check hier onze abonnementen.

Volgend artikel
Geloften aan de aarde: herstel je band met de natuur
Geloften aan de aarde: herstel je band met de natuur