Terug naar overzicht

Kijktip: Grazing the sky

Categorie
Kijktip: Grazing the sky

De indrukwekkende gratie en durf die acrobaten laten zien in hun acts, zijn het resultaat van jaren studie, oefening en een ijzeren discipline. Werken als acrobaat betekent een leven ver van huis en de constante dreiging van ernstige blessures.

Adembenemende acts

De lange documentaire ‘Grazing the sky – De acrobaten van het Cirque du Soleil’ geeft een kijk in de wereld van circus-acrobaten en de bijzondere dimensie waarin ze leven. Regisseur Horacio Alcalá volgde acht vrouwelijke en mannelijke acrobaten van over de hele wereld en wisselt interviews af met scenes waarin zijn personages met gratie en durf de meest adembenemende acts opvoeren.

Elf verschillende landen

Regisseur Alcalá houdt zich al zeven jaar bezig met de circuskunsten, waaronder ook die van het Cirque du Soleil. Hij reisde naar elf verschillende landen gedurende vijf jaar om de verhalen van acrobaten vast te leggen. Hij ontdekt een nieuwe realiteit waarin de artiesten tegenwoordig hun vak kunnen leren op speciale scholen in plaats van zoals vroeger in circusfamilies. In de film vormt de trapeze de metafoor voor levensambities, die extra zeggingskracht krijgt door de voortdurende dreiging van een val en mogelijk levenslange blessures.

Het is een film van Horacio Alcalá, naar een idee van Patrick Flynn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het bijzondere leven van deze acrobaten? Kijk hier de uitzending terug

Door anderen gelezen