Uitgebreid dineren in het avocado-restaurant van Amsterdam? Dit is je kans – en nog drie tips voor de komende week

Uitgebreid dineren in het avocado-restaurant van Amsterdam? Dit is je kans – en nog drie tips voor de komende week Uitgebreid dineren in het avocado-restaurant van Amsterdam? Dit is je kans – en nog drie tips voor de komende week Uitgebreid dineren in het avocado-restaurant van Amsterdam? Dit is je kans – en nog drie tips voor de komende week

Sinds het Amsterdamse restaurant The Avocado Show in maart vorig jaar opende, was er veel over te doen. Een restaurant met alleen maar avocado-gerechten, wat een walhalla voor de fans van de groene vrucht. Normaal gesproken staan er rijen voor de deur, maar voor één keer kun je reserveren voor een heerlijk plantaardig driegangendiner.

Bekijk de ontroerende Dream Diaries: verhalen van vluchtelingenkinderen over hun toekomstdromen

Ayham uit Syrië is acht jaar. Hij wil graag een superheld worden, omdat hij dan niet meer bang hoeft te zijn. ‘Ik zou het vechten in Syrië stoppen en teruggaan om alles een kusje te geven. Echt alles, ook de bananen en de watermeloenen.’ Het verhaal van Ayham maakt deel uit van de Dream Diaries, een project van Humans of Amsterdam, Fetching Tigerss en UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie. Tot en met 21 januari vind je op hun kanalen de verhalen, foto’s en video’s van Ayham en andere vluchtelingenkinderen. 51 procent van de vluchtelingen is kind, en met Dream Diaries wordt niet alleen de aandacht gevestigd op hun verhalen, maar ook op de #WithRefugees petitie die wereldleiders oproept om te zorgen voor onderwijs voor alle vluchtelingenkinderen en iedere familie een veilig onderkomen te bieden.

Eindelijk een keertje vegan eten in dat populaire avocadorestaurant? Dit is je kans

Sinds het Amsterdamse restaurant The Avocado Show in maart vorig jaar opende, staan er lange rijen voor de deur. Normaal gesproken neemt het enige avocadorestaurant van Nederland geen reserveringen aan, maar op 20 januari maken de eigenaren een uitzondering. Samen met vegan lifestyle platform Go With The Glow organiseert The Avocado Show dan een volledig plantaardig driegangendiner, en ditmaal kun je van tevoren een ticket kopen – namelijk hier. Je kunt reserveren voor een van de twee tijdvakken: van 17.30 tot 19.30 of van 20 tot 22 uur.

The Avocado Show, Daniel Stalpertstraat 61 in Amsterdam.

Kun je wel wat meer rust en balans gebruiken in het nieuwe jaar? Bezoek dan deze avond

Heb jij ook het gevoel dat je jezelf soms voorbij rent, en vraag je je wel eens af waar je het allemaal voor doet? Wie weet vind je inspiratie tijdens het miniseminar Rust of Rush in Utrecht. Op dinsdagavond 16 januari gaat het over de zoektocht naar die balans in het leven van twintigers en dertigers (en ieder ander die zoekt naar betekenis in een drukke wereld). Filosoof en theoloog Rachelle van Andel vertelt over haar onderzoek naar zingeving bij millennials, liedjeskunstenaar Roos Blufpand zet je met haar aanstekelijke liedjes aan het denken en Leonie van Staveren zette het Rotterdamse stiltecafé Adem Inn op.

Rust of Rush vindt op dinsdag 16 januari om 20.00 uur plaats in de Geertekerk (Geertekerkhof 23). Je kunt kaarten kopen in de voorverkoop (10 euro) of aan de deur (12,50).

Deze geestige Franse film over familie en liefde wil je zien

Op de een of andere manier weten Franse filmmakers vaak precies de vinger te leggen op de ingewikkelde kanten van familie en relaties. Soms maakt dat ze een tikje zwaar op de hand, maar dat is het mooie van Ôtez-moi d’un doute: de nieuwe film van Carine Tardieu weet een scherpe blik te combineren met een luchtige toon en veel gevoel voor humor. Wat houdt het in om familie te zijn, en wat betekent het vaderschap? Erwan is geschokt wanneer hij ontdekt dat de man die hem heeft opgevoed, zijn vader niet is. Kort nadat hij zijn echte vader vindt, komt er een wervelende nieuwe liefde in zijn leven, en dan is er ook nog zijn dochter die niet wil weten wie de vader van haar kind is. De film won, heel terecht, de publieksprijs van Film By The Sea.

Ôtez-moi d’un doute draait vanaf 11 januari in filmhuizen door heel Nederland.

Elke donderdag vind je op Happinez.nl de leukste evenementen en redactiefavorieten.

Volgend artikel
Na het zien van deze film bekijk je de wereld met andere ogen – en nog drie fijne nieuwe dingen voor komende week
Na het zien van deze film bekijk je de wereld met andere ogen – en nog drie fijne nieuwe dingen voor komende week