Vijf boeken voor een blije zomer

Vijf boeken voor een blije zomer Vijf boeken voor een blije zomer Vijf boeken voor een blije zomer

Met een boek kun je even ontsnappen aan het alledaagse, maar je kunt lezen ook gebruiken om in je dagelijks leven gelukkiger te zijn. Deze vijf boeken helpen je met het vinden van het eenvoudige geluk en het (iets) beter begrijpen van je leven.

De weg naar geluk is voor iedereen anders, en juist dat inzicht geeft je vaak een nieuw, verfrissend perspectief op je eigen leven. Deze vijf boeken zijn niet alleen fijn leesvoer voor op je handdoek bij het strand, maar helpen je ook op weg om een beter mens te worden. Ze laten je lichter, vrijer, en capabeler voelen voor alles dat je op je pad geworpen krijgt.

Schitterende kleine dingen – Cheryl Strayed

Toen Cheryl Strayed bij het literaire online tijdschrift The Rumpus werkte, vroegen tienduizenden mensen met grote en kleine problemen haar in de ‘Dear Sugar’-column om raad. Sommige vragen gingen over romantiek en liefde, andere over verdriet en verlies, weer andere over geld- of familieperikelen. Dit boek is een verzameling van de 56 mooiste, meest inspirerende en grappigste adviezen die ze door de jaren heen gaf.

In stilte – Jan-Hendrik Bakker

De mens kan niet zonder zingeving, stelt filosoof en journalist Jan-Hendrik Bakker. Met ‘zin’ bedoelt hij de concrete en onmiddellijke ervaring van betekenis. Door afleidingen als bezit en prikkels en onszelf zien door de ogen van anderen is het steeds moeilijker om dit te ervaren, en daarom pleit Bakker voor regelmatige afzondering in stilte. Dat is zeker niet zielig of zonderling. De schrijvers, filosofen, avonturiers en vertellers die hij aan het woord laat, leven teruggetrokken en hebben een groot geloof in zichzelf en het bestaan: ‘Ik ben nooit alleen in mijn eenzaamheid.’

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

De geluksprofessor – Patrick van Hees

Patrick van Hees noemt zichzelf een ‘geluksprofessor’ en geeft al jaren drukbezochte lezingen op het gebied van geluk. In zijn soepel geschreven boek schuift hij Cuno Groen naar voren, een personage dat hij lekker vet aanzet als prototype foute man. Als Cuno wordt gepasseerd voor een promotie op Nyenrode en zijn vriendin hem aan de dijk zet, zakt zijn ego als een plumpudding in elkaar. Hij vertrekt naar Cambridge om het ego op te poetsen, maar in plaats daarvan brokkelt het af en komt er iets veel mooiers voor in de plaats: meer verbinding met zijn ziel. En zo blijkt ook in ‘De geluksprofessor’ dat ongeluk soms slechts een omweg is die het geluk neemt om ons te bereiken.

Een schat aan liefde – Marthe van der Noordaa

‘De liefde wordt aan haar lot overgelaten en gaat met haar subtiele trilling al snel verloren in het gedruis van alledag,’ schrijft coach en theatermaker Marthe van der Noordaa. ‘Dat wat aanvankelijk, toen de vonk oversloeg, ontkiemde en vol leven en schoonheid zat, krijgt niet genoeg voeding meer en groeit niet verder.’ Je zou dan kunnen denken dat de liefde over is, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Het kan ook zijn dat we het niet genoeg aandacht geven of het niet op waarde schatten. ‘Een schat aan liefde’ biedt een andere blik op onze worstelingen in liefdesrelaties en bezingt de glorieuze aard van de liefde en alles wat ze ons brengen kan.

Waarom zou je volwassen worden? – Susan Neiman

Filosoof Susan Neiman laat in ‘Waarom zou je volwassen worden’ aan de hand van werken van Rousseau, Kant en De Beauvoir zien dat volwassenheid wel degelijk een positieve wending aan ons leven kan geven.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Meer boekentips?

3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen moet hebben.

Volgend artikel
Wil je meer lezen? Twaalf tips!
Wil je meer lezen? Twaalf tips!