Terug naar overzicht

Vijf zomer-events om mee te maken

Categorie
Vijf zomer-events om mee te maken

Hartje zomer barst het van de festivals en andere evenementen. Zin om je te laten verrassen? We selecteerden vijf events die deze zomer plaatsvinden en nèt even anders zijn.

Byron Katie, Amsterdam

Op woensdag 3 augustus kun je het in de Rai zelf meemaken: ‘The Work’ van Byron Katie. Zelf was de Amerikaanse Katie jarenlang depressief, totdat op een dag haar visie op het leven kantelde. Aan de hand van de vier vragen die centraal staan in ‘The Work’, wil ze je helpen om stressvolle gedachten, die je leven lastig maken, diepgaand te onderzoeken. Zien hoe dat gaat? Een kaartje koop je hier.

Beyond festivalBeyond festival

Beyond, Liempde (Noord-Brabant)

‘Imagine the unknown’ is het thema van festival Beyond, dat op 29, 30 en 31 juli plaatsvindt op het Brabantse landgoed Velder. Alles aan Beyond is dan ook anders dan anders: er is geen blokkenschema, geen hoofdpodium en geen wifi. Wat er wel is? Een grote variatie aan muziek – van dub en reggae tot acid en rave -, heel veel kunst en lekker eten. Ook fijn: Beyond doet met verschillende ‘leave no food’ en ‘leave no waste’-initiatieven haar best om zo duurzaam mogelijk te zijn. Voor informatie en kaartjes kijk je hier.

Food Soul Festival, Zoetermeer

‘Food trucks & soul vibes!’ Wat een fijne combinatie: genieten van knisperige crèpes, een versgebakken pizza of verse oesters op de grooves van sweet soul music. Nadat het festival eerder dit jaar al neerstreek in Amsterdam en Noordwijk, wordt op 26, 27 en 28 augustus het Marseillepad langs de Grote Dobbeplas in Zoetermeer omgetoverd tot openluchtrestaurant. Meer informatie vind je hier.

Noorderzon, Groningen

In het prachtige Noorderplantsoen, net buiten het centrum van de stad Groningen, vindt van 18 tot en met 28 augustus het performing arts festival Noorderzon plaats. Het festivalterrein is gratis toegankelijk, en die relaxte, toegankelijke sfeer is een van de charmes van het festival. Laat je verrassen door de grote variatie aan voorstellingen – van klein en (bijna) gratis tot wat groter, van muziek tot fysieke installaties en circus. Of geniet gewoon van finger food en drankjes aan de grote vijver. Niet voor niets staat Noorderzon bekend als de Parade van het noorden, maar dan minstens zo charmant.

Trek, Den Haag

Ook in de nazomer valt er nog veel te genieten. Bijvoorbeeld van 8 tot en met 11 september tijdens Trek, een gezellig foodtruckfestival in het Haagse Westbroekpark. Je vindt er tientallen eettentjes, foodtrucks en barretjes, maar ook veel livemuziek en theatervoorstellingen. Op eerdere edities kon je urenlang dansen in de silent disco, maar ook een potje tafelvoetballen of uitkijken over het terrein in een ouderwets reuzenrad. Het aanbod verschilt per keer, maar op Trek hoef je je in elk geval geen moment te vervelen.

Door anderen gelezen