Zin om de zomer te vieren? Dit zijn de leukste events in juli

Fotografie Tekst Dorien Vrieling
Zin om de zomer te vieren? Dit zijn de leukste events in juli Zin om de zomer te vieren? Dit zijn de leukste events in juli Zin om de zomer te vieren? Dit zijn de leukste events in juli

De zomer is losgebarsten: festivals en andere events schieten weer als paddenstoelen uit de grond. Van Struinen in de Tuinen tot De Parade en Deventer op Stelten: dit zijn de leukste dingen om te doen in juli. 

Een heel weekend lang staat Vlissingen in het teken van theater en muziek

Straattheater, circus en muziek: tijdens festival Onderstroom in Vlissingen hoef je je geen moment te vervelen. In het Bellamypark treedt een grote verscheidenheid aan artiesten en gezelschappen op. Op 6, 7 en 8 juli staat de hele stad in het teken van Onderstroom. En je kunt er ook lekker eten: er zijn dit jaar meer foodtrucks dan ooit, belooft de organisatie.

Lekkere trek? Die stil je op een van deze foodtruckfestivals

In bijna alle Nederlandse steden is er deze maand wel een foodfestival te vinden. Wat dacht je van Trek, dat dit jaar al vijf jaar bestaat? Dit gezellige festival doet met zijn grote stoet foodtrucks Eindhoven (29 juni t/m 1 juli), Den Bosch (5 juli t/m 8 juli) en Amsterdam (13 t/m 15 juli) aan. In Utrecht (Leidsche Rijn) kun je voor het tweede jaar naar Vorkje Prik, op het Berlijnplein (6 t/m 8 juli). Een bijzondere plek, want het plein bevindt zich bovenop het dak van de A2. Woon je in Zwolle, dan wil je Lepeltje Lepeltje (5 juli) niet missen, een gemoedelijk foodfestival met veel muziek.

Luisteren naar de leukste bandjes in de tuinen van mensen in jouw stad

Een gezellig festival op heel veel verschillende locaties, dat is Struinen in de Tuinen. Het bijzondere: alle optredens vinden plaats bij mensen in de tuin. Een leuke manier om je omgeving te leren kennen en lokale acts te leren kennen – en dat allemaal ook nog eens voor niets, want de toegang is gratis. Struinen in de Tuinen vindt plaats op 8 juli, tegelijkertijd in Amersfoort, Utrecht, Woerden en Zaanstad.

Nooit meer iets missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Hartje Deventer barst het van het straattheater – en bouw mee aan dit gigantische kunstproject

In het hart van Deventer kun je in het weekend van 6 tot en met 8 juli niet om het straattheater heen. Tijdens Deventer op Stelten vind je overal in het centrum maar liefst 150 optredens van artiesten uit binnen- en buitenland. Dit jaar is er iets bijzonders: tijdens het festival worden er kartonnen torens gebouwd van ruim 20 (!) meter hoog. 1250 paar handen dragen eraan bij, en als je wilt kun jij ook meehelpen.

Misschien wel hét rondreizend festival van Nederland: De Parade, deze maand in Den Haag

De hele zomer lang toert theaterfestival De Parade langs vier grote steden: Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In juli doen de vele acteurs, acrobaten, zangers en zangeressen, dansers en cabaretiers eerst Den Haag aan (13 tot 22 juni) en daarna, vanaf 27 juli tot 12 augustus, Utrecht. Amsterdam is de laatste stop, vanaf 17 augustus. Het is misschien wel hét theaterfestival van Nederland, al 28 jaar.

Volgend artikel
Dagje Enschede? Dit zijn de leukste hotspots van de textielstad
Dagje Enschede? Dit zijn de leukste hotspots van de textielstad