Dagje Enschede? Dit zijn de leukste hotspots van de textielstad

Dagje Enschede? Dit zijn de leukste hotspots van de textielstad Dagje Enschede? Dit zijn de leukste hotspots van de textielstad Dagje Enschede? Dit zijn de leukste hotspots van de textielstad

Enschede is een levendige studentenstad, vol fijne restaurants en leuke winkeltjes en met veel aandacht voor cultuur. Een ideale stad voor een dagje weg dus. We hebben de leukste plekken voor je op een rijtje gezet. 

Lekker lunchen bij Stoet in Enschede

Een knusse, lichte plek om te lunchen of koffie te drinken is Stoet (Twents voor ‘brood’). Je kunt er een smoothiebowl bestellen, yoghurt met granola, allerlei soorten wraps of natuurlijk een dikke plak stoet, bijvoorbeeld met smashed avocado. En dat allemaal voor prima prijzen.

Pijpenstraat 15

Voor als je een origineel cadeautje zoekt

Zoek je een origineel cadeautje (voor jezelf), dan moet je beslist even kijken bij conceptstore The Upperside. Maar liefst 80 verschillende ondernemers verkopen er hun producten – heel veel sieraden, prints voor aan je muur, tassen, portemonnees, bamboe servies, ansichtkaarten… Je kunt het shoppen combineren met een lunch bij De Broodbode, gevestigd in hetzelfde gebouw.

The Upperside, Haverstraatpassage 68

Nooit meer iets van Happinez missen? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Vegetarisch eten in een groen paradijsje

Bij restaurant Het Paradijs hebben ze goed over hun naam nagedacht. Want als je je ogen een beetje dichtknijpt is het inderdaad een beetje alsof je in de Hof van Eden zit – tropische bomen, houten bruggetjes, schildpadden, elk hoekje is anders. De volledige kaart is vegetarisch. Denk bijvoorbeeld aan een curry, kikkererwtenpannenkoek of quinoaburger. Veel gerechten kunnen ook veganistisch bereid worden.

Het Paradijs, Nicolaas Beetsstraat 48

Als je van design houdt, is deze winkel een tip

Wie houdt van design in huis wil Pistache Design niet missen. De winkel biedt een mix van vintage meubels, designklassiekers, nieuwe woonaccessoires en vloerkleden. Allemaal niet goedkoop, maar je kunt hier sowieso heerlijk inspiratie opdoen voor je eigen inrichting – en je zult maar net op zoek zijn naar die ene kast of prachtige fauteuil…

Korte Haaksbergerstraat 46

Voor een wandeling of picknick: het Volkspark

Altijd lekker om de drukke winkelstraten ook even te verruilen voor het groen van het stadspark. Het Enschedese Volkspark is een heerlijke plek voor een picknick of een wandeling. Je loopt er vanuit het centrum zo naartoe. Op warme dagen is dit dé plek waar Enschede lekker op een kleedje gaat liggen, barbecuet of een potje gaat voetballen.

Volkspark, Parkweg

Verwonder je over de natuur of vergaap je aan kunst in deze musea

Een museum waar verwondering centraal staat, dat is De Museumfabriek. Je bekijkt er de wereld door een heleboel verschillende brillen: die van natuur, wetenschap en kunst. Heel geschikt voor kinderen, want er valt een hoop te doen en te experimenteren. Meer zin om je te vergapen aan mooie schilderijen? Dan is het Rijksmuseum Twenthe, gevestigd in dezelfde buurt, een tip. Op dit moment is er een tentoonstelling te zien van de indringende, kleurrijke werken van Paula Modersohn – Becker.

De Museumfabriek, Het Rozendaal 11
Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129-131

Alles is zelfgemaakt bij dit restaurant

In een oud pand vlak bij de Jacobuskerk zit restaurant ONS, waar je je dagje Enschede kunt afsluiten met een lekkere, grotendeels biologische maaltijd. De kaart biedt veel keus, ook voor wie vegetarisch of veganistisch eet. Ze maken er alles zelf, tot de frietjes en de mayonaise aan toe.

Walstraat 41

Pas nog in Enschede geweest? Misschien is dan een dagje bruisend Brussel wat voor jou. Of pak de trein naar Arnhem, een stad voor modeliefhebbers en bourgondiërs

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Zin in zonnige terrassen, kleurrijke jumpsuits en Bossche Bollen? Ga een dagje naar Den Bosch!
Zin in zonnige terrassen, kleurrijke jumpsuits en Bossche Bollen? Ga een dagje naar Den Bosch!