Zin in een citytrip? Dit zijn de allerleukste hotspots van Brussel, die bruisende stad

Zin in een citytrip? Dit zijn de allerleukste hotspots van Brussel, die bruisende stad Zin in een citytrip? Dit zijn de allerleukste hotspots van Brussel, die bruisende stad Zin in een citytrip? Dit zijn de allerleukste hotspots van Brussel, die bruisende stad

‘Brussel was toen nog een bruisende stad’, zong Liesbeth List in de jaren zeventig. Maar Brussel is nog stééds hartstikke bruisend – eigenlijk is een dag in de stad veel te weinig, want waar moet je beginnen? Nou, bij deze hotspots, bijvoorbeeld.

Binnenkijken in het prachtige huis van een art nouveau-architect

Als je houdt van sierlijke kunst en bijzondere huizen, dan moet je naar het Hortamuseum. Het bijna 120 jaar oude huis van de invloedrijke architect Victor Horta is helemaal gedecoreerd in art nouveaustijl: de ramen, trapleuningen, meubilair en muurschilderingen zijn geïnspireerd op de natuur.

Amerikaansestraat 25

Genieten van zon, strand en vertier op stadsstrand Brussel Bad

Brussel Bad, een vakantie-oase midden in de stad, van 6 juli tot 12 augustus. Zandstranden aangelegd in de stad, waar een heleboel leuks te doen – zonnen en drankjes, maar ook dansen, film kijken op een reuzenscherm, struinen langs kraampjes… altijd wat te doen.

Elke dag keuze uit de lekkerste vega(n) gerechtjes bij Dolma

Een bezoekje aan restaurant Dolma is al iets om je op te verheugen. Je kunt zelf kiezen waar je zin in hebt van het grote vegetarische –deels vegan- buffet. ‘Infinitely veggie’, is het motto. En elke dag is het menu anders. Brussel barst trouwens van de vega(n) adresjes – voor meer inspiratie kun je deze kaart checken.

Chaussée d’Ixelles 329, 1050 Elsene

Elsene: een van de leukste wijken van Brussel

Een van de leukste wijken van Brussel is Elsene. Op het Kasteleinsplein heb je elke woensdagavond een supergezellige markt, waar je boodschappen kunt doen onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. De Baljuwstraat is een winkelstraat vol leuke boetiekjes.

Gek op vintage? Op naar de Marollen, liefst op zondag

Ben je op zondag in Brussel? Dat is een uitgelezen dag om op pad te gaan in de wijk De Marollen. In het grootste deel van de stad zijn dan de winkels dicht, maar in De Marollen kun je heerlijk struinen over de Vossenmarkt op zoek naar vintage schatten en in de Blaesstraat, die aan de markt grenst, de antiekzaakjes bezoeken.

Sint Hubertusgalerijen

Je hoeft er niet per se naartoe voor de winkels – want daar heb je een goed gevulde portemonnee voor nodig – maar wel voor de ambiance: de Sint Hubertusgalerijen, een begrip in Brussel. Het is de eerste overdekte winkelstraat van Europa, en prachtig om te zien.

Of je nu 10 of 100 musea hebt bezocht, het Mima zal je verrassen

Kunstmusea heb je in iedere grote stad, maar Mima is anders dan anders. In dit Millennium Iconoclast Museum of Art, dat nog maar een paar jaar open is, vind je de kunst van nú. Dat betekent grafische vormgeving, sportcultuur, film, beeldende kunst, tatoeages, muziek… wat eigenlijk níet?

Henegouwenkaai 41

Er zijn zovéél leuke steden in Nederland en België die zich geweldig lenen voor een dagje weg. Wat dacht je van de hotspots van Antwerpen, of van de leukste plekken van Deventer

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Dagje Gent? Dit zijn de allerleukste hotspots van die gemoedelijke stad
Dagje Gent? Dit zijn de allerleukste hotspots van die gemoedelijke stad