Dagje naar Deventer? Dit zijn de hotspots van de Koekstad

Dagje naar Deventer? Dit zijn de hotspots van de Koekstad Dagje naar Deventer? Dit zijn de hotspots van de Koekstad Dagje naar Deventer? Dit zijn de hotspots van de Koekstad

Als we Deventer in één woord moesten omschrijven, zouden we zeggen: charmant. Want wat een sfeer heeft de Koekstad. Ideaal voor een dagje struinen, winkelen, eten en drinken: daarvoor is Deventer precies groot genoeg.

Dit zijn de leukste hotspots van Deventer.

Royaal ontbijten of lunchen bij Eigenwijs

Voor een verlaat ontbijt (zo laat als je wilt, want er is ‘all day breakfast’) moet je bij Eigenwijs zijn. Een dikke stapel pancakes bijvoorbeeld, of een ‘healthy poke bowl’ met yoghurt, vers fruit, noten en muesli. Of wat dacht je van eggs benedict, of een royale quinoa-salade? Meer dan genoeg keuze, hier, en bij mooi weer is het terras een heerlijke plek.

Brink 83

In de oude mosterdfabriek vind je nu allerlei kleine winkeltjes

Leuk concept: in de voormalige mosterdfabriek vind je nu allerlei kleine winkeltjes. Van brocante tot Deventer delicatessen, kleding en sieraden – je vindt er van alles. Het aanbod kan volgende week weer anders zijn, want het verandert steeds.

Walstraat 64

Speelgoed van nul tot nu bewonderen in het Speelgoedmuseum

Het is heel moeilijk om niet vrolijk te worden van het Speelgoedmuseum. Neem alleen al de grote collectie poppenhuizen van 1850 tot nu, de bijzondere poppen in de Poppenzaal of de Treinenzaal, vol rijdende treinen.

Brink 47

Hier proef je de echte Deventer Koek

Tja, je kunt natuurlijk moeilijk de Koekstad bezoeken en dan naar huis gaan zonder een stukje geproefd te hebben. Bij de Deventer Koekwinkel vind je allerlei varianten van de 600 (!) jaar oude koek.

Brink 84

In dit mini-warenhuis vind je voor iedereen wel een cadeautje

In Deventer vind je een hoop leuke winkels die je niet in iedere willekeurige winkelstraat aantreft. Hoge Ramen is er ook weer zo een – de naam is lekker to the point, want de grote winkel (vier monumentale panden, onderling verbonden met een kruip-door-sluip-door-route) heeft inderdaad… juist. Allerlei leuks voor je keuken, woonaccessoires, boeken, kleding voor groot en klein, je vindt er echt van alles.

Grote Overstraat 46

Alternote is een paradijsje voor paper lovers 

Voor iedereen die gek is op mooie kaartjes en schrijfwaren is Alternote een paradijsje. Ansichtkaarten, notitieboekjes, agenda’s, kalenders, de winkel staat er vol mee. Hier ben je wel even zoet.

Kleine Overstraat 30-32

Pas nog in Deventer geweest? Check dan de hotspots van Breda of de leukste plekken van Groningen!

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Een splinternieuw yogafestival in Amersfoort en andere events die je niet wilt missen deze maand
Een splinternieuw yogafestival in Amersfoort en andere events die je niet wilt missen deze maand