Dagje Gent? Dit zijn de allerleukste hotspots van die gemoedelijke stad

Dagje Gent? Dit zijn de allerleukste hotspots van die gemoedelijke stad Dagje Gent? Dit zijn de allerleukste hotspots van die gemoedelijke stad Dagje Gent? Dit zijn de allerleukste hotspots van die gemoedelijke stad

Het is vlakbij – een paar uurtjes rijden vanuit midden-Nederland- en ontzettend sfeervol en charmant, dus waar wacht je nog op? Ontdek Gent, een van de leukste steden van België. 

De lekkerste plantaardige gerechtjes eet je in de voormalige bieb

Er zijn veel plekken in Gent waar je goed vega(n) kunt eten. Bijvoorbeeld bij Foodstorms. Het gebouw waar deze lunchplek zit was vroeger een bibliotheek, maar nu is het een creatieve broedplek waar het barst van de leuke pop-up- en concept stores.  Alles bij Foodstorms is plantaardig, en de gerechtjes worden mooi opgediend. Het oog wil tenslotte ook wat.

Foodstorms, Graaf van Vlaanderenplein 40

Als je garderobe wel een duurzame aanvulling kan gebruiken: shop bij Mieke

Alle kleding die Mieke de Winter verkoopt, is uitgesproken, van goede kwaliteit, en niet te vergeten: fair geproduceerd. Fijn: ook als je een kleine of juist wat grotere maat hebt, kun je bij Mieke terecht.

Mieke, Burgstraat 87

Verwonder je over hoe design ons leven verandert, in het Designmuseum

Design is veel meer dan mooie vormgeving: het maakt ons leven makkelijker en geeft er kleur aan. En aan design kun je goed afzien in welke tijd het gemaakt is, en wat de mensen toen belangrijk vonden. In het Designmuseum van Gent wordt de invloed van design in ons dagelijks leven duidelijk. Niet alleen in deze tijd, trouwens, maar ook in de afgelopen eeuwen. Op dit moment is er een expositie te zien van de eigenzinnige Nederlandse kunstenaar Maarten Baas.

Designmuseum, Jan Breydelstraat 5

Naar de bieb? Ja echt, want deze bijzondere plek wil je gezien hebben

Zin in meer cultuur? Breng dan vooral een bezoekje aan De Krook, de nieuwe bieb van Gent. Een bieb? Tijdens een dagje Gent, zo’n levendige stad? Ja, want dit is niet zomaar een bibliotheek. De Krook is een hypermoderne ontmoetingsplek voor alle Gentenaren, waar bijzondere experimenten worden verricht, bijvoorbeeld met virtual reality.

De Krook, Miriam Makebaplein 1

Minimalistische kleding en sieraden vind je bij Billierose

Een fijne plek voor een drankje en iets lekkers, maar ook om te shoppen: Billierose. Deze conceptstore is opgezet door een broer en zus, die zich allebei op een kant van de zaak richten: de broer schenkt je drankje in, de zus gaat over de kleding en sieraden. Denk: pastel, minimalistisch, tijdloos.

Billierose, Brabantdam 135

Leer de stad op een andere manier kennen: via de vele graffiti-kunstwerken

Op de bonnefooi een nieuwe stad verkennen is hartstikke leuk, maar je kunt ook een speciale wandeltocht maken tijdens je dagje Gent. Neem bijvoorbeeld de Street Art route, die je langs de vele bijzondere muurschilderingen van de stad brengt. Gent en graffiti gaan hand in hand. Of boek een gratis rondleiding bij Gent Free Walking Tours (een kleine bijdrage wordt wel gewaardeerd).

Genieten van een lekkere vegan ‘pasta al mafiosi’ of ‘dirty noodlesoup’ bij Le Botaniste

 

De kaart van Le Botaniste is er eentje om meteen al blij van te worden: van ‘pasta al mafiosi’ tot ‘dirty noodlesoup’ en ‘Tibetan mama’: de keuze aan vegetarische en veganistische gerechten is reuze. Je kunt er ook zelf een salade samenstellen, helemaal naar eigen inzicht.

Le Botaniste, Hoornstraat 13

Pas nog in Gent geweest, of is het je toch net te ver weg? Check dan eens de leukste hotspots van Haarlem, of ga een dagje naar Eindhoven.

Nooit meer iets missen van Happinez? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief. 

Volgend artikel
Ben je blut? Geen nood: deze uitjes zijn leuk, en kosten helemaal niets
Ben je blut? Geen nood: deze uitjes zijn leuk, en kosten helemaal niets