Terug naar overzicht

Ben je blut? Geen nood: deze uitjes zijn leuk, en kosten helemaal niets

Categorie
Fotografie
Sophie Spanjer
Ben je blut? Geen nood: deze uitjes zijn leuk, en kosten helemaal niets

Bijna iedereen kent het: je zit even krap bij kas. Natuurlijk is het niet leuk om je vrienden nee te moeten verkopen op elk voorgestelde uitje, maar we vergeten vaak dat je ook genoeg dingen kunt doen waar nauwelijks tot geen geld voor nodig is. Laat je inspireren door deze lijst.

9 leuke uitjes en dingen die je kunt doen als je weinig te besteden hebt.

1. Picknicken in het park

Je hoeft helemaal niet op vakantie of een dagje weg om er even ‘uit’ te zijn: een picknick in het park kan een fijne optie zijn. Neem een kleedje mee en kijk in je keukenkastjes en koelkast of je nog wat snacks hebt om mee te nemen.

2. Stukje fietsen

Je bent lekker even in beweging en het kost je vrijwel niets. Leuk om samen met een vriend(in) een route bij jullie in de buurt uit te stippelen, en zo je eigen wijk eens goed te verkennen.

3. Bak een taart

Blijf je liever gewoon even thuis? Dan kun je ervoor kiezen om een heerlijke taart te maken (zoals deze lekkere bosbessentaart). Is er binnenkort iemand jarig? Dan is dit recept voor een verjaardagstaart van peer en walnoot een aanrader.

4. Organiseer een spelletjesavond

Wil je een gezellig avondje met vrienden, maar wil je het liefst zo weinig mogelijk uitgeven? Organiseer dan een spelletjesavond waarbij iedereen een hapje meeneemt.

5. Houd een kledingruil met vriendinnen

Behoefte aan nieuwe kleren maar geen geld om te winkelen? Organiseer met je vriendinnen een kledingruilavond waarbij iedereen kleding meeneemt die hij/zij niet meer draagt. Leuk om hierbij een foute catwalk te organiseren mét dito muziek. Zo heb je gegarandeerd een onvergetelijke avond.

6. Maak een moodboard 

Pak een stel oude tijdschriften of kranten, haal een schaar en lijm tevoorschijn en ga aan de slag. Waar droom jij van? Zou je graag nog een keer willen bungeejumpen, of wil je Nederland verruilen voor die langgekoesterde droom van een idylische bed & breakfast in Frankrijk? Knip en plak je dromen op je moodboard, en hang het op een plek waar je vaak langsloopt. Zo maak jezelf bewuster van de dromen die je hebt, en doe je wellicht vaker iets om ze uit te laten komen.

7. Help een ander

Je kan je tijd ook gebruiken om iemand anders te helpen. Vraag eens na in de buurt wat voor vrijwilligerswerk er te doen is. Of misschien is er een vriend of vriendin die jouw hulp goed kan gebruiken?

8. Masseer je lief

Dim de lichten, steek wat kaarsjes aan en geef je lief een heerlijke massage. Ben je single? Geen nood! Met deze zelfmassage kom je helemaal tot rust.

9. Gooi je huis om

Vaak willen we nieuwe spullen om ons interieur in een nieuw jasje te steken. Maar als je je huis opnieuw indeelt, kan dat ook een groot verschil maken. Kijk eens goed rond in je woning: kunnen sommige meubels beter op een andere plek staan? Of kunnen ze misschien helemaal weg?

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Door anderen gelezen

Altaartje

Altaartje

Dit doosje wordt in een handomdraai een altaartje. In de binnenkant van de deksel zit... Lees meer