De pracht van het boswachtersvak: vier inspirerende Instagram accounts om nu te volgen

De pracht van het boswachtersvak: vier inspirerende Instagram accounts om nu te volgen De pracht van het boswachtersvak: vier inspirerende Instagram accounts om nu te volgen De pracht van het boswachtersvak: vier inspirerende Instagram accounts om nu te volgen

Wie had zich pakweg tien jaar geleden kunnen voorstellen dat het beroep van boswachter anno 2018 zo populair zou zijn? Het ietwat stoffige imago heeft plaatsgemaakt voor een voorbeeldfunctie, een droombaan waar veel Nederlanders hun huidige werk graag voor zouden verruilen. Dat blijkt wel uit de grote belangstelling die Staatsbosbeheer ervaart bij nieuwe vacatures.

Struinend op zoek naar de schatten van de Nederlandse natuur, voor dag en dauw het bos in om de natuur te zien ontwaken, je ontfermen over jonge herten en hazen… Oké, het vak van boswachter wordt hier en daar wat geromantiseerd. Kantoor- en regelwerk horen er namelijk ook gewoon bij en boswachter zijn is keihard werken.

Maar dat neemt niet weg dat de prachtplaatjes waarop de boswachters van nu ons via social media trakteren, heerlijk inspirerend én leerzaam zijn. Volg je boswachter Tim van Utrecht, de Texelse boswachter Charlotte, Biesbosch’ boswachter Thomas en boswachter Thijmen van Gelderse Poort al?

Doen! Want onderstaande foto’s zeggen genoeg, toch?

Boswachter Tim

Toen Tim Hogenbosch er vijf jaar geleden voor koos om als boswachter bij Staatsbosbeheer aan de slag te gaan, postte hij af en toe een berichtje op Twitter. Inmiddels heeft hij bijna 3000 volgers op Instagram en wordt hij regelmatig benaderd door verschillende media. De prachtige plaatjes (gewoon geschoten met de telefoon) in combinatie met zijn vaak humoristische insteek zijn een plek in je Instagram feed absoluut waard.

Boswachter Char

Charlotte Biskop werkte voor de NOS als online redacteur toen ze per toeval aan de praat kwam met een boswachter op Texel. Verhalen vertellen over de schoonheid van het eiland en de natuur, dat leek haar wel wat. Ze werd de nieuwe boswachter van Texel en plaatst op haar Instagram account de meest dromerige plaatjes van het waddeneiland.

Boswachter Thomas

Hij groeide op aan de rand van de Biesbosch, het nationale park waar hij sinds 2008 boswachter van is. Thomas van der Es ziet het als één van zijn doelen om mensen te motiveren om de natuur te waarderen én te beschermen. Daarnaast is hij reisleider voor natuurbestemmingen in het buitenland, waar hij de mooiste plaatjes van schiet. Maar ook zijn foto’s van de Biesbosch zijn het volgen meer dan waard.

Boswachter Thijmen

De foto’s van Thijmen van Heerde zijn vlijmscherp, zonnig, rustgevend en een lust voor het oog. De boswachter van Gelderse Poort deelt bij zijn mooie plaatjes veel interessante weetjes over vogels. Grappig detail: Thijmen organiseert snorkelexcursies in natuurgebieden rondom Nijmegen en wordt ook wel ‘de eerste snorkelende boswachter van Nederland’ genoemd.

Volgend artikel
Zoek je een motivatie-boost? Dan is sporten met collega’s een goed idee
Zoek je een motivatie-boost? Dan is sporten met collega’s een goed idee