Terug naar overzicht

Moet je even knallen? Probeer deze meditatie

Categorie
Moet je even knallen? Probeer deze meditatie

Deadline of spoedklus? Na deze meditatie zit je meteen vol frisse, nieuwe energie, en zelfs de plek waar je bent of naartoe gaat verandert mee.

Stil worden van binnen als je collega’s als bijen om je heen zoemen en je werk gisteren af had moeten zijn – het lijkt een lastige combi. Meditatiegoeroe davidji kan mediteren in werkelijk álle omstandigheden – dus zeker ook op het werk. Hij laat zien hoe het moet en wat voor moois het kan brengen, voor jezelf én je omgeving.

Davidji: ‘Als ik iets moet bereiken en ik wil zo fit en opgewonden mogelijk zijn over wat ik ga doen, dan doe ik eerst een meditatie die ik ‘breath of joy’ noem. Ik voel het plezier, ik voel de opwinding. Zelfs als ik eerst een beetje duf of mat was, zit ik na deze meditatie meteen vol frisse, nieuwe energie, en zelfs de plek waar ik ben of naartoe ga verandert mee!’

Breath of joy-meditatie

Ook proberen? ‘Breath of joy’ is een bewegende meditatie. Je staat rechtop maar ontspannen, met je handen langs je zij.

Dan hef je je armen zijwaarts op, alsof je een vogel bent die zijn vleugels uitstrekt, terwijl je pittig en vlot door je neus inademt.

Op een normale uitademing zakken je armen rustig omlaag. Op een nieuwe inademing, strek je je armen recht voor je. Laat ze weer zakken op je uitademing.

Bij de derde inademing, strek je je armen omhoog tot boven je hoofd. Dat was ’m al.

Deze simpele meditatie pept je snel op en maakt je hoofd helder, zelfs al heb je er maar een minuutje voor. Als er een leuk stimulerend woord in je opkomt, kun je het op elke inademing erbij denken of zeggen. Bijvoorbeeld: ‘Gáán!’ of ‘Yes!’

Kom naar davidji’s workshop

De Amerikaanse Davidji geeft op zondag 9 april een workshop in de Posthoornkerk, waarin hij je precies leert hoe je meditatie in het dagelijks leven in kunt zetten voor meer geluk en rust. Zo kan je liefdevoller, lichter en met minder stress door het leven. En wie wil dat nu niet?

Tickets koop je hier. Kom je ook?

Door anderen gelezen