Boekenlegger maken: transformeer tot je mooiste zelf

Boekenlegger maken: transformeer tot je mooiste zelf Boekenlegger maken: transformeer tot je mooiste zelf Boekenlegger maken: transformeer tot je mooiste zelf

Een boekenlegger maken met betekenis? Speciaal voor jou hebben wij een vouwpatroon ontwikkeld waarmee je een mooie boekenlegger kunt maken in de vorm van een vlinder. Het maken van deze boekenlegger helpt je om jezelf beter te leren kennen en te transformeren tot je mooiste zelf. En hoe beter je jezelf leert kennen, hoe beter je ook anderen kunt begrijpen. Download hieronder gratis het vouwpatroon.

De boekenlegger maken als transformatie

Door deze boekenlegger te maken kun je transformeren tot de mooie persoon die je diep van binnen bent. In verschillende situaties vervul je verschillende rollen. Hierdoor kan het lastig zijn om te ontdekken wie je dan echt bent, verder kijkend dan de rollen die jij vervult. De vlinder staat voor transformatie. Verschuif je focus tijdens het maken van de boekenlegger naar jouw positieve eigenschappen zoals ruimdenkend, empathisch, krachtig en nieuwsgierig. Deze eigenschappen vormen jou als persoon. Onthoud tijdens het vouwen van de boekenlegger dat alles wat de vlinder van straks is, nu al in je zit. Om de transformatie rond te maken, kun je na het vouwen van de boekenlegger deze eigenschappen in de vleugels van de vlinder invullen. Tijdens het lezen zal deze boekenlegger je herinneren aan deze mooie eigenschappen die je bij je draagt.

Download het vouwpatroon hier, vouw de vlinder tot leven en transformeer tot deze persoon die je diep van binnen al bent.

Hieronder kun je de boekenlegger maken volgens ons stappenplan óf bekijk deze video.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?
  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging
  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

De boekenlegger maken: het stappenplan

1. Leg je papier neer zodat het Happinez logo bovenaan op de achterkant zit. Vouw je papier in de lengte dubbel tot een boekje en duw dit goed aan. Houd dit dichtgevouwen.

Boekenlegger
Boekenlegger

2. Vouw dit boekje nu in de andere richting dubbel.

Boekenlegger
Boekenlegger

3. Open de laatste vouw terug. Leg het vouwwerk neer met de gesloten zijde naar boven

Boekenlegger

4. Vouw de twee bovenste hoeken naar binnen, zodat je de vorm van een huis krijgt. Vouw daarna deze twee vouwen weer terug.

Boekenlegger
Boekenlegger

5. Maak de rechterkant onderaan voorzichtig open. Duw tegelijkertijd de bovenste rechter hoek naar binnen via de vouwlijnen van stap 4 zodat er weer een vorm van een huis ontstaat. Druk het goed aan.  

Boekenlegger
Boekenlegger

6. Draai je vouwwerk om en herhaal stap 5 aan de andere kant. Het moet er nu uitzien als een klein huis met een grote driehoek als dak. Onderaan zit in het midden een open gleuf. Is dit niet het geval? Sla dan de hoeken onderin aan de voor- en achterkant een keer om als een bladzijde van een boek.

Boekenlegger
Boekenlegger
Boekenlegger

7. Leg je vouwwerk neer met de punt naar boven en het Happinez logo op de achterkant. Vouw de linker binnenhoek bij de gleuf (tot de zwarte lijn) naar buiten, richting de schuine zijde om een kleine driehoek te maken. De punt overlapt nu een klein stuk met het dakgedeelte van het huis.

Boekenlegger

8. Doe hetzelfde met de rechter binnenhoek. 

Boekenlegger

9. Vouw de linker vouw van stap 7 weer terug.  

Boekenlegger

10. Til de linker buitenhoek een beetje open en duw de linker binnenhoek bij de gleuf naar binnen, zodat je via de vouwlijnen van de driehoek van stap 7 naar binnen vouwt. Duw dit goed aan. 

Boekenlegger
Boekenlegger

11. Herhaal stap 9 en 10 aan de andere hoek zodat de opening midden onderin een open driehoekige vorm wordt.  

Boekenlegger
Boekenlegger

12. Draai je vouwwerk nu met de punt naar beneden. Je hebt nu een soort hartje voor je liggen (Het Happinez logo zit op de achterkant)

Boekenlegger

13. Om de vleugels te maken neem je een van de bovenste hoeken en vouw je die naar beneden open, in een hoek van ongeveer 45 graden. Duw dit goed aan.  

Boekenlegger

14. Herhaal dit aan de andere kant. Je hebt nu een mooie vlindervormige boekenlegger. 

Boekenlegger

15. Nu kun je de transformatie rond maken door jouw positieve eigenschappen binnen in de vleugels van de vlinder opschrijven.

Boekenlegger

16. Optioneel: rond met een zwarte stift de hoeken in het patroon van de vlinder af. Veel plezier van je boekenlegger!

Boekenlegger

De vorm van de boekenlegger: de vlinder

De vlinder staat voor transformatie; van ei tot kruipende rups, tot cocon, tot fladderende vlinder. In sommige culturen wordt de vlinder gezien als het symbool van de ziel. Wat kun je nu doen om die beste versie van jezelf te worden? De vlinder vertegenwoordigt de lichtheid en het gevoel van vrijheid in jezelf, en vraagt je naar buiten te treden en al je kleuren te laten zien, de kracht van je kwetsbaarheid te omarmen. Probeer de lichtheid van het leven om je heen te zien. Hoe lichter jij door het leven gaat, hoe meer luchtigheid naar je terug zal komen. Veranderingen halen je uit je comfortzone, maar je kunt pas je nieuwe zelf worden als je je oude zelf loslaat. Dat proces heeft tijd nodig en vertrouwen. Als je daar bewust mee omgaat, heb je er je leven lang plezier van.

Deze tekst komt deels uit de handleiding van het Magische Krachtdieren deck, geschreven door Nicole van Borkulo. Wil jij meer weten over krachtdieren en hun boodschappen? Bestel het deck en ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren.

Over auteur
Maya ter Steege is stagiaire van de online redactie en sterrenbeeld Steenbok. Ze helpt bij het maken van artikelen voor op de website, zorgt voor inspirerende Instagramposts en bedenkt de meest creatieve DIY's.
Volgend artikel
Dit zijn de 5 boeken die het leven van Susan Smit veranderden
Dit zijn de 5 boeken die het leven van Susan Smit veranderden