Creatief denken en leven: vind je innerlijke kracht

Creatief denken en leven: vind je innerlijke kracht Creatief denken en leven: vind je innerlijke kracht Creatief denken en leven: vind je innerlijke kracht

In dertien lessen leren we je creatiever denken en leven. Deze week put je kracht uit innerlijke bronnen en helpen we je om je blik te verruimen.

Door dagelijks je hoofd leeg te maken, de rust in jezelf te vinden en obstakels uit de weg te ruimen, zullen creatieve vondsten vanzelf bij je naar boven borrelen. Je ziet kansen en durft ze te pakken. Om je blik nog meer te verruimen, zijn er hulptroepen om je verder te helpen.

Sommige mogelijkheden worden je vanzelf aangereikt. Op het moment dat je een besluit neemt en ervoor openstaat, komen de oplossingen vaak vanzelf. Vertrouw op die kracht.

Stel, je hebt na een lange twijfelperiode je vaste baan opgezegd om je hart te volgen: je bent in het diepe van freelance werken gesprongen. Sta dan niet raar te kijken als je ineens vanuit onverwachte hoek wordt gebeld voor een opdracht. Vraag en je zult ontvangen, klop en er zal open worden gedaan. Toevalligheden, serendipiteit, synchroniciteit? Denk er niet te lang over na, geloof er gewoon in.

Op het moment dat je in je kracht zit en voelt dat je de wereld aankunt, kun je al snel hoge verwachtingen krijgen. Realiseer je dat en wees zacht voor jezelf. Vaak ga je twee stappen vooruit en weer een naar achteren. Een week van bruisende ideeën kan worden gevolgd door een week van twijfel en gepruts. Dat is normaal; groei gaat met schokken. Soms lijk je stil te staan. Wees dan niet ontmoedigd. Oefen je in vriendelijk zijn voor jezelf. Durf om hulp te vragen, sta open voor adviezen en wees geduldig.

Oefening 1: Wishing bowl

Versier een grote fles of een glazen pot en maak er een wensfles van. Steeds als je iets heel graag wilt, schrijf je het op een papiertje en stop je het in de fles. Wees wel voorzichtig met wat je vraagt, je zou het zomaar kunnen krijgen…

Oefening 2: Tel je zegeningen

Niets opent je hart en geest zo als dankbaarheid voelen. Schrijf minstens vijf dingen op, groot of klein, waarvoor je dankbaar bent.

Oefening 3: gebruik de maan

Nieuwe maan, waarbij de maan onzichtbaar is aan de hemel, is elke maand weer het ultieme moment om een nieuwe start te maken. Grote kans dat je de drie dagen ervóór vanzelf bezig gaat met opruimen, schoonmaken en afronden. Wacht op de groeikracht van nieuwe maan om een project te beginnen, een eerste afspraak te maken of een mooi plan te lanceren.

In dertien lessen leren we je creatiever denken en leven. Bekijk hier de volgende les.

Volgend artikel
Waarom je niet alleen geluk moet najagen
Waarom je niet alleen geluk moet najagen