Indian Summer

Fotografie Door Eveline Helmink
Indian Summer Indian Summer Indian Summer

Happinez’ Eveline deelt in #randomfragments opborrelende inzichten, die ze bijeen sprokkelt in alledaagse dingen en losse gedachten, op de redactie en daarbuiten.

‘Ik was echt teleurgesteld in de lente,’ zei een collega deze week. Het klonk alsof het uit de grond van haar hart kwam. Ik moest daar heel hard om lachen. Ze moest er zelf ook om lachen. Het slaat natuurlijk nergens op. De natuur belooft niets anders dan dat alles altijd in beweging is, verder geen garanties. Teleurstelling is een raar iets. Het gaat zelden over wat er werkelijk gebeurt, en vrijwel altijd over je eigen verwachtingen en inschattingen.

Toch snapte ik wat ze bedoelde. Van de lente verwachten we iets, na een lange winter. De lente moet bewijzen dat wachten de moeite waard is, dat er altijd licht komt na de duisternis. Bij de herfst hebben we dat minder – die kan alleen maar meevallen. Misschien is dat waarom ik me deze week zo vederlicht voel. Aan het einde van de dag staat de zon zo laag, dat alles en iedereen omhuld wordt door een warme gloed. Alles heeft letterlijk een gouden randje. Gisterenavond zag ik op het strand hoe de zon met een groot gebaar als neonroze bal zinderend in de zee zakte. Indian summer is een magische tijd: altijd boven verwachting.

Eveline deelt ook ‘random fragments’ op haar Instagram-account.

Volgend artikel
Volg je passie
Volg je passie