In het hier en nu door middel van improviseren – met Lex Empress

In het hier en nu door middel van improviseren – met Lex Empress In het hier en nu door middel van improviseren – met Lex Empress In het hier en nu door middel van improviseren – met Lex Empress

Het is best eng en soms is er moed voor nodig, maar als je eenmaal de stap uit je comfort zone hebt gezet kan het je leven verrijken. We hebben het over: improviseren (met Lex Empress)! Ter plekke iets creëren, en in dit geval met je stem.

Alexandra Keijssers, beter bekend als Lex Empress, weet hoe spannend dat kan zijn. De voormalig MC van wereldberoemde dj’s vliegt als spreker en zangeres de hele wereld over en ondervindt de (positieve) effecten van zingend improviseren dagelijks aan den lijve.

Zingen

Wist je dat je stem het krachtigste instrument is dat je bezit? Het brengt je in contact met je lichaam, vooral met je buik. Daar waar veel kracht zit opgeslagen. Toch durft niet iedereen zich aan zingen te wagen. Hooguit in de douche of in de auto. Bang dat het vals of niet mooi klinkt. Zonde! Want het produceren van klanken is een vorm van zelfexpressie en geluid maken, en dus je stem gebruiken, bevrijdt ook emoties. Heilzaam om met regelmaat te doen.

Improviseren met Lex Empress

Vind je het idee om hardop te zingen al eng? Laat staan onvoorbereid, voor een zaal met mensen? Zangeres Lex Empress doet het. On the spot, met klanken die in haar opkomen en met woorden en zinnen die ze vanuit het publiek krijgt aangereikt. Lex Empress: ‘Improviseren brengt je in het hier en nu. Genoodzaakt om te werken met dat wat er is.’

Online training Mindful Leven

  • Voor een lichter en opgeruimder leven

  • Ervaar meer innerlijke rust

In één van haar inspirerende TED talks, over hoe improviseren je leven kan verrijken en kan leiden naar meer happiness, licht ze toe:

“Soms zijn we zo gefocust op de toekomst of nog bezig met het verleden, dat we vergeten waar te nemen wat er zich afspeelt recht voor onze neus. En tuurlijk, soms boeken we een yogales of gaan we op retreat om weer bewustzijn te creëren. Maar zodra we thuiskomen pakken we het vaak weer op waar we gebleven waren, of beginnen we de toekomst vol te plannen. Dat ervoor zorgt dat de schoonheid van het heden, zoals die bloem die bloeit bij het raam, ons totaal ontgaat. We zijn als het ware offline in het moment.”


Meer lezen over de kracht van zingen?

Zing jezelf in balans: vijf manieren om je stem helend te gebruiken.

Volgend artikel
Drie dingen die je van het zingen van mantra’s kunt leren
Drie dingen die je van het zingen van mantra’s kunt leren