Verrijk je wereld met deze 4 (spirituele) boeken

Verrijk je wereld met deze 4 (spirituele) boeken Verrijk je wereld met deze 4 (spirituele) boeken Verrijk je wereld met deze 4 (spirituele) boeken

Met een boek kun je even ontsnappen aan het alledaagse, maar je kunt lezen ook gebruiken om je geest te verrijken en verruimen. Deze vier boeken bieden mooie inzichten die je richting kunnen geven op je levenspad en het beter begrijpen van je leven.

De jongen, de mol, de vos en paard

De pagina’s in het boek De jongen, de mol, de vos en paard zijn schilderijtjes op zich: prachtige illustraties met poëtische opgetekende levenslessen over vriendschap, liefde en jezelf durven te zijn. ‘Ik hoop dat dit boek je aanmoedigt, misschien om onbevreesd te leven met meer liefde voor jezelf en voor anderen’, zegt Charlie Mackesy in het voorwoord van zijn boek. Een moderne klassieker, die je kijk op het leven verandert.

Love Revolution

Zelfs in een wereld waar veel angst heerst, is het mogelijk om zélf terug te komen naar vertrouwen, rust en verbinding. Om weer opnieuw te kiezen voor liefde. In Love Revolution laat Nadja van Osch zien hoe je dat doet. Door eerst het donker (in onszelf en dat van de wereld) aankijken in plaats van ervan weg te lopen. In het tweede deel gaat het over loslaten en transformeren van het oude. Want als je iets wilt veranderen, zul je de oorzaak die hieronder ligt moeten aanpakken. Tot slot – in het derde deel van het boek, gaat het over het bouwen van een fundament van liefde en vertrouwen.

The Artist’s Way

Soms voelt het alsof jouw creativiteit een schaarste is. Een uitputbare bron die op kan drogen als je er teveel van gebruikt. Zelfs de meest creatieve mensen ter wereld hebben af en toe last van zo’n fase. Wees gerust: je creativiteit is niet ‘op’, maar blokkades zorgen ervoor dat je niet meer in contact staat met deze bron. Hoe hef je deze blokkades op? Julia Cameron neemt je in The Artist’s Way mee met haar beproefde methode op een weg naar creative unblocking. De nieuwe editie is uitgebreid met nieuwe inzichten, up-to-date voorbeelden en een terugblik van Cameron zelf.

De moed van imperfectie

‘Wat doen mensen die vol overgave vanuit hun ziel leven?’ Dat vroeg Brené Brown zich af voordat ze haar boek De moed van imperfectie schreef. Ze maakte twee lijstjes: één lijst met de dingen die bezielde mensen wel doen, en een lijst met dingen die bezielde mensen niet doen. Toen ze de lijst teruglas schrok ze: ‘Mooi is dat. Ik leef precies volgens de shitlijst.’ Deze ontdekking, en de bevindingen die daaruit voortvloeiden vormen het boek De moed van imperfectie. Volgens Brown is de belangrijkste stap naar een bezield leven is jezelf omarmen zoals je bent. Jezelf de moeite waard vinden. En vooral heel ver weg te blijven van ‘Wat zullen anderen wel niet denken’ en ‘Ik ben pas goed genoeg als…’

Meer lezen over boeken?

Verander je wereld, lees een boek.

Volgend artikel
Wil je meer lezen? Twaalf tips!
Wil je meer lezen? Twaalf tips!