Terug naar overzicht

Word de beste versie van jezelf

Categorie
Word de beste versie van jezelf

Altijd liefdevol en vriendelijk blijven in situaties waarin we boos of geïrriteerd zijn: dat lukt niemand. Maar volgens meditatiegoeroe davidji kun je de beste versie van jezelf trainen.

Gisteren was davidji in het pand van WPG uitgevers om samen met de medewerkers van Happinez, Yoga magazine, Psychologie magazine, Vrij Nederland en Runners World te mediteren en om te leren hoe we beter met stressvolle situaties om kunnen gaan door de S.O.D.A. methode toe te passen.

S.O.D.A.

Als je een nucleaire email ontvangt die ervoor zorgt dat je hart sneller gaat kloppen en die de stoom haast uit je oren laat komen, denk dan: S.O.D.A. Deze afkorting staat voor Stop, Observe, Detatch, en Awaken. Als een telefoontje, appje, gesprek met een collega of een mail je raakt, denk dan: Stop. Stop je negatieve gedachten. Is dat gelukt, ga dan verder met Observe. Bekijk de situatie, en neem vervolgens afstand. Zoom uit, en zweef naar boven tot je niet meer jezelf en de Vervelende Ander ziet, maar twee mieren, twee goddelijke creaties die allebei even prachtig en bijzonder zijn. Ga zover met uitzoomen als nodig is: soms moet je zover gaan als de maan om de benodigde afstand te creëren. De volgende stap is Detatch: zorg voor afstand. Leg je telefoon weg, rol je bureaustoel achteruit, leun naar achteren en adem in en uit. Dan komt de laatste stap: Awaken. Vraag jezelf af: wat zou de beste versie van mij doen op dit moment? Hoe zou die reageren?

Hoe vaker je met aandacht naar jezelf kijkt in moeilijke momenten, hoe sneller je jezelf kunt herpakken en hoe liefdevoller en vriendelijker je kunt blijven in stressvolle situaties.

Meer over davidji? Lees zijn boeken ‘De geheimen van meditatie’ en ‘Zonder stress

Door anderen gelezen