De zeven zussen: in welke zus herken jij je het meest?

De zeven zussen: in welke zus herken jij je het meest? De zeven zussen: in welke zus herken jij je het meest? De zeven zussen: in welke zus herken jij je het meest?

In de populaire boekenserie ‘De zeven zussen’ vertelt Lucinda Riley het verhaal van, je raadt het al, zeven zussen, die na het mysterieuze overlijden van hun adoptievader op zoek gaan naar hun verleden. Ieder boek vertelt het verhaal van een zus; ze hebben ieder een uniek karakter en verhaal. In welke zus herken jij je het meest?

Maia: de einzelgänger

Maia is de oudste zus van de familie en staat bekend om zowel haar schoonheid als haar gewoonte om nogal een einzelgänger te zijn.

De zeven zussen is het eerste boek in de serie, waarin je Maia’s reis van begin tot eind volgt. Als oudste zus is ze de enige van de zussen die nog in het ouderlijk huis aan het Meer van Genève woont en vanuit daar een teruggetrokken leventje leidt. Dit is niet zonder reden: al jaren draagt ze een geheim met zich mee waar haar zussen geen enkele weet van hebben. Als Pa Salt overlijdt moet ze eindelijk haar verleden onder ogen zien, dat ze al jaren met alle macht probeert weg te drukken. Ze vertrekt naar Brazilië, waar ze in Rio de Janeiro meer te weten komt over haar geschiedenis. Hier wordt ze niet alleen verliefd op het land, maar leert ze langzaam maar zeker ook hoe ze zich open moet stellen en de liefde voor iemand anders toe kan laten…

Ally: de leider

Ally is de tweede zus en is de leider van het stel. Een dappere, sterke vrouw die weet wat ze wil en niet bang is om daar achteraan te gaan.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

In het boek Storm lees je het verhaal van Ally. Met een grote voorliefde voor de zee wordt ze als ware zeiler verliefd op medezeiler Theo Falys-Kings. Samen bevaren ze de wateren, tot het noodlot toeslaat en Theo haar alleen aan wal achterlaat. Dit brengt hun tijd samen tot een abrupt einde. Als blijkt dat ook Pa Salt zonder haar weten op zee is begraven, slaat de liefde voor de zee om tot een diepe wrok en moet ze in deze momenten van zwakte op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf. Deze vindt ze, samen met antwoorden over haar biologische familie, in Noorwegen, waar ze een nieuw thuis voor zichzelf op weet te bouwen.

Star: de schuchtere

Star is de wat schuchtere zus en is altijd te vinden bij haar zus CeCe, die haar luide stem voor hen samen gebruikt. Hun positie als middelste zussen leidde tot hun eigen, unieke relatie.

In het boek Schaduw lees je het verhaal van Star. Na het overlijden van Pa Salt begint Star zich te realiseren dat ze ook haar eigen leven wil leiden, en dat dit niet per se hetzelfde leven is dat CeCe voor hen in Londen ambieert. In een afgelegen boekwinkel, een plek naar haar hart, vindt ze de antwoorden op vragen uit haar verleden. Deze brengen haar naar het afgelegen Lake District. De geheime gezinsconflicten van een aantal goedgezinde locals helpen haar om eindelijk uit de schaduw van haar zus te stappen en haar eigen identiteit te ontplooien.

CeCe: de roekeloze

Cece is de roekeloze zus. In het boek Parel lees je CeCe’s verhaal. Cece is altijd onafscheidelijk geweest van Star en gaat een moeilijke tijd tegemoet als blijkt dat Star een nieuw leven opbouwt in het afgelegen Lake District. Haar dyslexie en moeite met de altijd goed georganiseerde Westerse wereld zorgen ervoor dat ze zich anders en alleen voelt. Vol twijfel, aan zichzelf en aan de wereld, vertrekt ze halsoverkop naar Thailand, waar ze avontuur na avontuur beleeft. Tot blijkt dat haar voorouders uit Australië stammen, waar ze ondanks al haar reislust nog niet eerder geweest is. In typische, roekeloze CeCe-stijl vliegt ze naar het continent. Daar ontdekt ze dat ze liefde kan voelen op een manier die ze nooit verwacht had… In de wildernis, die haar liefde voor kunst verrassend genoeg op zijn plek laat vallen.

Tiggy: de onafhankelijke

Tiggy is, net als Maia, erg gesteld op haar onafhankelijkheid. In het boek Maan lees je het verhaal van Tiggy. Ze nestelt zich in Schotland om zich over de wilde dieren van de Schotse hooglanden te ontfermen. Veel sterker dan de andere zussen is ze zich bewust van haar intuïtie, die ze koste wat het kost volgt. Die sterke intuïtie en ook haar spiritualiteit blijken van haar voorouders te stammen, zigeuners uit het Spaanse Granada. Zowel in Schotland als Spanje vindt Tiggy antwoorden op vragen waarvan ze niet wist dat ze ze had, en worden haar spirituele talenten ineens een stuk logischer… En dat geldt ook voor haar band met dieren, die ze elke keer weer ternauwernood weet te redden.

Electra: de temperamentvolle

Electra, de jongste zus, doet haar naam eer aan. In het boek Zon lees je haar verhaal. Temperamentvol en elektrisch als ze is, leeft ze een hectisch bestaan als model in New York. Het lijkt alsof ze alles voor elkaar heeft. Onder de oppervlakte blijkt dat echter helemaal niet de werkelijkheid: gebukt gaande onder de druk van haar publieke leven en het overlijden van haar vader, wendt ze zich tot alcohol en drugs om de pijn te verlichten. Ondanks alle steun voelt Electra niet bepaald de verbintenis met haar zussen die de rest wel met elkaar lijkt te voelen. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te ontdekken waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

De zevende zus: de mysterieuze

Beetje bij beetje krijg je in de boeken over elke zus meer te weten, maar de zevende zus is een mysterie. De zevende zus is namelijk vermist. Ze is van nature verlegen en houdt zich dan ook graag op de achtergrond.

Het zevende deel in de Zeven zussen-serie, De zevende zus, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen..

Het achtste boek

De ‘Zeven Zussen – reeks is geschreven door bestseller auteur Lucinda Riley. Lucinda overleed helaas in 2021 nog voordat ze het laatste – en achtste deel – van de reeks af kon schrijven. Dit boek, met de titel Atlas – het verhaal van Pa Salt, is afgeschreven door haar zoon en is in mei 2023 verschenen. In dit boek kom je erachter wie de mysterieuze adoptievader Pa Salt is.

In Nederland is de boekenreeks uitgegeven door Xander Uitgevers. Inmiddels is de reeks een daverend succes, maar aanvankelijk was Xander Uitgevers de enige uitgeverij die in de ‘Zeven Zussen’ geloofde. Ieder boek van de reeks heeft de bestseller top-60 gehaald, en het boek ‘De Zevende Zus’ heeft uiteindelijk 3 weken op plek 1 gestaan.

Meer weten of de boeken direct bestellen? Dat kan hier.

Meer boeken?

3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen moet hebben.

Volgend artikel
3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen wil hebben
3 boeken over sterke vrouwen die je gelezen wil hebben