Als je worstelt met het verlangen naar een partner

Fotografie Artikel: Susan Smit uit Happinez 2008 - Samen
Als je worstelt met het verlangen naar een partner Als je worstelt met het verlangen naar een partner Als je worstelt met het verlangen naar een partner

Het verlangen naar liefde kan zo sterk zijn dat het alles lijkt te overschaduwen. We zoeken een vriend of vriendin en worden wanhopig als we deze maar niet vinden.

Waarom valt het vrijgezel zijn ons zo zwaar? Hoe kunnen we het gevoel ‘in de wachtkamer te zitten’ kwijtraken en leren van alleen zijn?

Vier tips voor als je verlangen naar een partner immens is

1.  Vraag jezelf af: kan ik iets leren van de situatie waarin ik nu zit? Kan ik er iets positiefs van opsteken?

2. Plan niet je agenda vol uit angst alleen te zijn. Zorg dat je regelmatig tijd alleen doorbrengt en probeer te ontdekken hoe je dit met een rustig en goed gevoel kan doen.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

3. Laat het lopen zoals het loopt. Geen gejaag en geen gehaast. Neem alleen genoegen met iemand die écht goed voor jou en voor je toekomst is. Geef jezelf de kans om te kiezen. Heb het lef ‘de winkel uit te lopen zonder wat te kopen’.

4. Weet: de allerbelangrijkste relatie die je in je leven zult hebben, is de relatie met jezelf. Houd vast aan je verlangen naar liefde, maar projecteer je verlangens niet langer op je toekomstige geliefde. Geen enkele relatie kan je gelukkig maken, dat kun je alleen maar zelf.

Volgend artikel
Wat je van je eerste vakantieliefde kunt leren
Wat je van je eerste vakantieliefde kunt leren