Hoe kun je je veilig voelen tijdens een verliefdheid? 5 tips

Hoe kun je je veilig voelen tijdens een verliefdheid? 5 tips Hoe kun je je veilig voelen tijdens een verliefdheid? 5 tips Hoe kun je je veilig voelen tijdens een verliefdheid? 5 tips

Er is altijd wel een reden te bedenken om voorzichtig te zijn, om je niet volledig in het avontuur van de liefde te storten. Met deze tips blijf je veilig voelen in de liefde.

Er zijn verschillende redenen waarom we onszelf het mooiste en grootste op liefdesgebied ontzeggen. Sommige mensen zijn in het verleden gekwetst door geliefden en hebben zichzelf bij wijze van bescherming afgesloten, anderen denken diep van binnen dat ze de liefde niet waard zijn en durven er niet in te geloven.

Er is altijd wel een reden te bedenken om voorzichtig te zijn, om je niet volledig in het avontuur van de liefde te storten, maar een achterdeurtje open te houden.

Fall in love

In het Engels spreekt men van ‘fall in love’ en zo is het maar net. Je valt. Daar ga je. De ander neemt je gedachten en gevoelens volledig in beslag, je vindt hem of haar geweldig en je voelt dat je bereid zou zijn je leven voor die ander te veranderen. Je bent vervuld van hoop, natuurlijk, maar ook van angst. En van twijfel: is je gevoel een belofte van dingen die in het verschiet liggen, een glimp van een glorieuze waarheid of is het een valstrik, een hersenschim, zelfbedrog?

Met deze vijf tips blijf je je veilig voelen tijdens een verliefdheid:

  •  Laat je hart het tempo bepalen. Zeg of doe niets waardoor de zaken sneller gaan dan je gevoelsmatig prettig vindt.
  • Probeer minder te mailen of appen, en meer met je lief af te spreken. Hiermee houd je de band zuiver en zorg je dat je jezelf niet teveel verliest in ideaalbeelden.
  • Leer de ander kennen, praat met zijn of haar vrienden, zie hoe hij of zij in het verleden te werk is gegaan.
  • Denk over je relatie als iets dat misschien kan standhouden en praat er ook zo over.
  • Probeer de ander écht te leren kennen en vraag je niet alleen af of je leuk gevonden wordt, maar ook: vind jíj hem of haar leuk genoeg.

Meer lezen over liefde?

Vind je het moeilijk om liefde te ontvangen? Dit is wat dat zegt over je relatie.

Volgend artikel
Met deze 7 tips ervaar je de kracht van seks
Met deze 7 tips ervaar je de kracht van seks