Met deze 7 tips ervaar je de kracht van seks

Met deze 7 tips ervaar je de kracht van seks Met deze 7 tips ervaar je de kracht van seks Met deze 7 tips ervaar je de kracht van seks

Een oerdrift, pure ontspanning, een prettig tijdverdrijf… seks is het allemaal, maar nog zoveel meer. Wanneer je je met lichaam en geest kunt overgeven aan de liefde, ontdek je een scheppende kracht die doorwerkt in alle facetten van je leven.

Tip 1: laat de energie stromen

In ons bekken ligt een opgerolde slang te slapen. De kundalinislang. De slang van onze levensenergie. Wanneer we deze slang wakker maken, en ze haar kop opricht, begint het leven in onszelf te stromen. We krijgen een prettig, opgewonden gevoel. Het gevoel dat er iets spannends staat te gebeuren, dat we willen creëren, iets nieuws willen maken, ons voortplanten.

Het is de seksuele energie van de man en van de vrouw. Wanneer deze samensmelt, ervaren we een intens eenheidsgevoel waarin we via elkaar opgaan in het universum. In tantra is het de uitdaging deze energie in onszelf en onze partner te laten stromen, zonder ze te ontladen.

Tip 2: pas feng shui toe in je slaapkamer

Met de drieduizend jaar oude filosofie van feng shui kunnen we de chi, de levensenergie, door onze slaapkamer laten stromen. Om de passie te vergroten, kunnen we het best vurige kleuren gebruiken zoals rood, oranje, paars, roze of geel.

Ons bed mag nooit met een kant tegen de muur staan want de partner die aan de binnenkant slaapt, kan zich gevangen gaan voelen in de relatie. En we willen natuurlijk net de relatie stimuleren. Dat kan door bijvoorbeeld naast het hoofdeinde links en rechts twee identieke nachtkastjes te zetten, met dezelfde lampen en spulletjes. Wanneer de ruimte links en rechts van ons bed even groot is, voorkom je onenigheid.

Spiegels kun je best vermijden in je slaapkamer, ze hebben te veel energie en stimuleren de ontrouw. Ook foto’s van bekenden en familieleden die je aankijken zijn geen goed idee. Je wilt in je slaapkamer niet bekeken worden. Ook niet door Boeddha’s of Maria’s; religieuze afbeeldingen dragen niet bij aan de romantiek. Maar vooral; plaats nooit een televisie in de slaapkamer als je wilt dat het een plek is van passie.

Tip 3: ervaar spanning door ontspanning

Vrouwen vinden het vaak prettig om zichzelf eerst te kunnen ontspannen, voor ze zich overgeven aan het liefdesspel. Voor mannen daarentegen is vrijen vaak een manier om spanning te ontladen. Toch zullen goede minnaars moeten leren dat ze, om een vrouw te kunnen behagen, de tijd moeten nemen en niet meteen op hun doel af schieten.

Volgens de Kamasutra, het belangrijkste Indiase leerboek over de kunst van de liefde, is het verlangen van vrouwen acht keer zo groot als dat van een man, en daarom willen ze mannen die sterk genoeg zijn om dat immense verlangen op te bouwen en naar een climax te voeren.

Een warm bad, kaarsjes, of een uitgebreide massage helpen om samen de balans tussen ontspannen en spanning te vinden. Door ontspanning daalt de hartslag en komt seksuele opwinding op gang. En wanneer we via de ontspanning opnieuw spanning hebben opgebouwd, ervaren we uiteindelijk samen de ultieme ontspanning.


Tip 4: laat de controle los

Wanneer twee mensen elkaar werkelijk liefhebben, en één zijn, dan is god altijd in hun midden, zeggen de kabbalisten. Dat goddelijke gevoel laat zich zelfs meten. Omdat de bloedtoevoer naar onze hersenen sterk afneemt tijdens het orgasme, durven we ons te laten gaan, laten we de controle over onszelf los, en maken ons geen zorgen over ons sociaal gedrag. Bij de vrouw worden er zelfs nog meer hersengebieden uitgeschakeld, wat de langere duur van het vrouwelijk genot verklaart. Al haar spanningen en angsten verdwijnen.

Tip 5: drijf op de golven van oxytocine

Wanneer iemand die je lief vindt je aankijkt, aanraakt of met je vrijt, wordt er een magisch hormoon aangemaakt in je hersenen, het gelukshormoon genoemd.

Bij het voeren van een intiem gesprek met iemand waarmee we ons verbinden, wordt er vooral in het vrouwenbrein overvloedig oxytocine aangemaakt. Precies dezelfde neurologische reactie als na een intens orgasme. Het hormoon geeft ons het rozige en veilige gevoel om innig met iemand verbonden te zijn, of dat het nu onze minnaar is, onze baby of een goede vriendin.

Tip 6: wees naakt en kwetsbaar

Om lief te hebben, moeten we ons bloot durven te geven. Maar het is veel gemakkelijker om ons te ontkleden, dan onze werkelijke kwetsbaarheid te laten zien. Vaak verschuilen we ons achter een dikke, zelf opgetrokken muur. Nooit meer willen we diezelfde pijn voelen als bij die laatste keer dat we werden verlaten, bedrogen of gekwetst. Toch weten we dat we nooit meer echte liefde zullen ervaren, als we ons niet opnieuw weerloos en kwetsbaar durven te tonen. In drie seconden voelen we wie onze grootste kwetsbaarheden raakt. Liefhebben is de moed hebben te zeggen: “Het is mij een genoegen om misschien ooit mijn hart door jou te laten breken.”

Tip 7: vrij mindful

Gedachten zijn soms de grootste stoorzenders om onbekommerd te kunnen genieten van het liefdesspel. Gedachten over ons zelf, gedachten over wat de ander over ons zou kunnen denken, gedachten die helemaal niets met het liefde bedrijven te maken hebben. En dan meteen daarna de veroordelende gedachten over dat we gedachten hebben die onze opwinding doen verdwijnen.

Het eenvoudige inzicht dat we gedachten hebben, maar niet zijn, kan ons bevrijden van schuldgevoel. Wanneer we niet vechten tegen de gedachten, maar gewoon accepteren dat ze bestaan en langs komen, verdwijnen ze meestal vanzelf, en kunnen we met een glimlach opnieuw opgaan in de liefde. Het is het leren omgaan met het gegeven dat het soms anders loopt dan je verwacht of gewild had. En, is dat net ook niet het spannende van liefde?

Tekst: Geert Kimpen

Meer lezen over seks?

3 tantralessen voor een spetterend seksleven (waar élk koppel wat aan heeft).

Volgend artikel
33 vragen om je relatie onder de loep te nemen
33 vragen om je relatie onder de loep te nemen