Ken jij je familiegetal al? Dit zegt het over jullie band

Ken jij je familiegetal al? Dit zegt het over jullie band Ken jij je familiegetal al? Dit zegt het over jullie band Ken jij je familiegetal al? Dit zegt het over jullie band

Heb je je geboortegetal al berekend? En dat van je broer of oma? Benieuwd naar de thema’s binnen je familie, naar de positieve aspecten en mogelijke valkuilen? Ga dan met de geboortedata van je familieleden aan de slag; dit kan je veel vertellen over jullie band, volgens de numerologie.

Je kunt het getal voor de band met je broer of zus berekenen, maar ook het getal voor je gezin berekenen door alle geboortegetallen van de gezinsleden bij elkaar op te tellen. Tel jullie geboortegetallen bij elkaar tot je één cijfer overhoudt. Alleen als je uitkomt op 11, 22 of 33 tel je niet verder. Dit zijn de meestergetallen die staan voor een bijzondere levensmissie. Goed, een voorbeeld:

Familiegetal berekenen

Om je familiegetal uit te rekenen, heb je eerst jouw geboortegetal nodig. Dat bereken je zo:

Begin met het uitschrijven van je geboortedatum. De afzonderlijke cijfers trek je los van elkaar en tel je allemaal bij elkaar op. 1975 is dus niet langer 1975, maar bestaat uit een 1, een 9, een 7 en een 5. Dus stel dat jouw geboortedatum 20-1-1975 is, dan reken je zo jouw geboortegetal uit:

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

2+0+1+1+9+7+5=25
De 2 en de 5 tel je ook bij elkaar op, waarna je op 7 uitkomt. Dat is jouw eigen geboortegetal.

Vervolgens doe je hetzelfde met de geboortedatum van je broer, je zus of de andere persoon die je in gedachten hebt. Stel dat deze persoon is geboren op 22-3-1978, dan herhaal je de stappen die je net hebt uitgevoerd. Alle afzonderlijke cijfers bij elkaar optellen dus!
2+2+3+1+9+7+8=32
De 3 en de 2 tel je bij elkaar op, waarna je uitkomt op het geboortegetal 5.

Om vervolgens tot een familiegetal te komen, tel je de twee geboortegetallen bij elkaar op. Dat zijn 7 en 5 in dit geval.

7+5=12,
1+2=3

Gelukt? Dan is dit wat jullie familiegetal betekent

1 Aanpakkers

Familiebanden met relatiegetal 1 krijg je niet omver. 1-familieleden zijn aanpakkers. Een idee is nog niet uitgesproken of het is al uitgevoerd, een eigenschap die zich goed leent in bijvoorbeeld een familieonderneming. Deze combinatie kenmerkt zich door een flinke dosis temperament, waardoor ze elkaar ook wel eens uit de tent vechten. Gelukkig wordt zo’n ruzie doorgaans razendsnel beslecht.

2 Symbiose

2-familieleden hebben oog voor elkaars emoties. Daarvoor hoeven ze niet eens heel close te zijn, deze symbiose kan tijdens het kerstdiner of een familieweekend ontstaan. Dit duo geeft elkaar bevestiging en vertrouwen. Niet alleen in moeilijke situaties, maar in het algemeen.

3 Verbintenis

3-familieleden voelen een sterke aantrekkingskracht als ze elkaar zien. Ook los van familieaangelegenheden zoeken ze elkaar op, want hun verbintenis voelt sterk en vertrouwd. De gesprekken gaan diep, de lachbuien duren lang en acties die deze twee ondernemen, zijn altijd een avontuur. Grilligheid is de valkuil, fikse ruzies liggen op de loer.

4 Evenwicht

Een 4-familierelatie staat als een huis. Deze familieleden houden elkaar in evenwicht. Rouw, teleurstellingen, onzekerheden; als ze er samen over praten, zien ze alles weer in perspectief. 4-Familieleden zijn trouw, eerlijk en toegewijd. Als ze samen een avontuur aangaan, verdiept de band en versterkt het fundament.

5 Feest

5-Familieleden halen energie en levensvreugde bij elkaar naar boven en kunnen niet stoppen met het bedenken van plannen en ideeën om iets te ondernemen. Ze organiseren legendarische feestjes voor de familie en laten geen gelegenheid voorbijgaan om in grote getale samen te komen. Toch blijft het enthousiasme voor de organisatie van iets ook vaak bij een idee, het daadwerkelijke realiseren blijkt soms lastiger.

6 Gezin

6-Familieleden zijn heel sociaal, maar hebben ook behoefte om zich terug te trekken. 6-familierelaties delen dezelfde interesses en kunnen daar goed met elkaar over praten. Ze ondernemen graag dingen, maar vinden elkaar het meest in een rustige omgeving. De 6 staat voor geborgenheid en is daarmee een echt gezinsgetal.

7 Onderhoudend

Familieleden met het getal 7 dagen elkaar op cognitief vlak uit. Ze discussiëren en filosoferen naar hartenlust over culturele en maatschappelijke kwesties. 7-familieleden raken nooit uitgepraat, alleen zal het in hun gesprekken niet zo gauw over hun gevoelswereld gaan. Familierelaties met het getal 7 zijn onderhoudende tafeldames- en heren tijdens feestelijke diners.

8 Hoge verwachtingen

Voor 8-familieleden is groei belangrijk. Met name op maatschappelijk vlak. Een goede baan, nieuwe studie, eigen bedrijf. Deze twee vinden elkaar in hun hart voor de zaak. Ze inspireren elkaar en leren van elkaar. Ze hebben vaak hoge verwachtingen van zichzelf en elkaar.

9 Warmte

9-Familieleden zijn liefdevol, harmonieus, verbindend en gezellig. Deze twee stralen een warmte uit die velen aantrekt, een 9-duo of gezin is vaak de organisator van menig (familie)feestje. Conflicten en confrontaties passen niet bij 9-familierelaties, ze geven elkaar en iedereen die ze tegenkomen, het liefst een goed gevoel. Hun mening uiten en verdedigen is de uitdaging én voorwaarde om de band sterk te houden.

11 Direct

11-Familieleden hebben een hele sterke band. Ze stimuleren elkaars groei en confronteren elkaar met schaduwkanten en blinde vlekken. Ze kunnen ontzettend botsen, maar vinden elkaar altijd weer terug, wat hun relatie ook is. 11-familieleden zijn direct en eerlijk en bieden elkaar, afhankelijk van de relatie, passende emotionele steun.

22 Familiaal belang

22-familieleden hebben gevoel voor familiaal belang. Ze versterken elkaar in dat streven, wat bijvoorbeeld het bij elkaar houden van de familie na een grote ruzie of een verlies kan inhouden. Het is de uitdaging voor dit 22-duo om hun eigen belangen ondergeschikt te maken aan die van de familie.

33 Missie

Familieleden met 33 als getal zijn spiritueel verbonden. Deze familieleden zijn vaak onafscheidelijk en worden door de rest van de familie als inspirators gezien. Spirituele verbintenis met elkaar en anderen is hun missie. Ze zijn toegankelijk en tegelijkertijd mysterieus. Deze verbintenis komt afhankelijk van de band zichtbaar of minder zichtbaar naar voren.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over numerologie?

Bereken jullie vriendschapsgetal en ontdek de betekenis.

Volgend artikel
Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken
Dit is hoe je numerologie kunt gebruiken om in jouw toekomst te kijken