Zit je in een lange relatie? Zo houd je de seks leuk

Zit je in een lange relatie? Zo houd je de seks leuk Zit je in een lange relatie? Zo houd je de seks leuk Zit je in een lange relatie? Zo houd je de seks leuk

In een langdurige relatie gebeurt het vaak (lees: bijna altijd) dat seks niet meer zo spontaan gaat als in het begin. Kan jouw seksleven wel een boost gebruiken? De combinatie van spontaniteit en plannen zijn de sleutel naar een gebalanceerd seksleven.

Er wordt vaak gezegd dat je in een gezonde relatie minimaal 2 per week seks hoort te hebben, en dat jullie toekomst samen anders gedoemd is te mislukken. Als je dit soort aanbevelingen leest, houd dan in je achterhoofd dat iedereen anders is, en dus ook iedere relatie compleet verschillend. Het gaat erom dat jij en je partner een een balans vinden die perfect bij jullie past.

Wees niet bang om te plannen

We zijn tegenwoordig druk: we studeren, werken, moeten tijd vrijmaken voor familie, koken, mediteren, sporten en ga zo maar door. Het voelt misschien vreemd om seks te plannen. Maar je weet ook dat als je dingen niet plant, ze vaak ook niet gebeuren. Voor seks geldt hetzelfde. Plan het in, en laat het zo uitgroeien tot een goede gewoonte.

Consistente en liefdevolle seks kan een grote bijdrage leveren aan je relatie. Door deze intimiteit zal er minder negatieve spanning tussen jullie zijn en wordt jullie relatie hechter.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Onderzoek wat het best bij jullie past

Seks heeft een slechte of verkeerde naam gekregen: het staat namelijk niet alleen voor de liefde bedrijven. Vaak is dat wel onze eerste gedachte als we denken aan seks. Dat zorgt voor een onrealistisch beeld, en dat zorgt voor druk. Seks staat voor elke vorm van intimiteit die je met je partner hebt. Dus ook elkaars handen vasthouden, kussen, flirten, een massage geven en naakt naast elkaar liggen.

Als je je beeld van seks kunt zien als elke vorm van intimiteit, kun je jezelf openstellen voor elke verwachting van wat seks kan zijn. Het plannen van seks kun je dus zien als het plannen van een intiem moment. Met deze gedachte zal je waarschijnlijk minder druk ervaren en kan seks – ook al heb je het gepland – toch natuurlijk ontstaan.

Volgend artikel
Ben je de oudste thuis? Dit is wat dat zegt over wie je bent
Ben je de oudste thuis? Dit is wat dat zegt over wie je bent