Terug naar overzicht

Zo bescherm je jezelf tegen energiezuigers

Categorie
Fotografie
Tekst: Lisette Thooft
Zo bescherm je jezelf tegen energiezuigers

De eerste hulp bij energieproblemen is: jezelf en je energievoorraad beschermen tegen ‘energiezuigers’, mensen die ongemerkt als een vampier jouw vitaliteit aftappen en je moe en leeg achterlaten.

Ze bedoelen het vast niet zo, waarschijnlijk doen ze het onbewust, maar ondertussen komen ze toch te dicht bij je, dringen ze te diep door in je innerlijk en ‘stelen’ ze je vitaliteit.

Eerste hulp bij energiezuigers

Je kunt jezelf daartegen wapenen door je energieveld te versterken, je grenzen aan te geven en controle te nemen over je energievoorraad.

1. Energieveld

Merk je dat je moe wordt van een gesprek, of heb je een afspraak met iemand die je een beetje buikpijn bezorgt, visualiseer dan dat je een gouden mantel omslaat die je beschermt tegen energielekkage. Een magische mantel, door jezelf gecreëerd, die ondoordringbaar is voor ‘aanvallen’ van buitenaf. Of trek in gedachten een cirkel om jezelf met een kruis erin. Dat is een oud magisch teken voor heelheid. Of combineer het en fantaseer een gordel om je mantel heen, die sluit met een gouden gesp gevormd uit een cirkel met een kruis erin.

2. Versterk je grenzen

Je kunt ook regelmatig de volgende oefening doen die je grenzen versterkt en je minder vatbaar maakt voor energiezuigers.

Visualiseer dat je in een groot, stralend ei zit, een ei van bijna transparant fijnstoffelijk spul, met een eierschaal die zich tot wel een halve meter rondom je lichaam uitstrekt. Binnenin het ei is jouw veilige plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Niemand kan binnenkomen in je ei, daarvoor is de schaal te sterk. Als je met een ander ‘ei’ communiceert, spin je gouden draden van eierschaal tot eierschaal. Iedereen is oké in zijn eigen ei.

3. Controle over je energie

Een andere vorm van energielekkage is als je geen raad weet met bepaalde emoties. Maar ook daar kun je zelf aan werken. Komt er irritatie of boosheid in je op, probeer dan allereerst heel precies te voelen wáár in je lichaam de energie van die woede zit. Voel de energie zo goed je maar kunt. Adem er diep in en weer uit. Het is alleen maar energie – en die kun je overal voor gebruiken. Sop een keukenkastje, ga een eindje rennen of sla tegen een bal. Zo houd je controle over je eigen energie.

Lees ook:

  • Zo leer je om ook moeilijke mensen in je hart te sluiten
  • Leer vaker ‘nee’ zeggen met deze drie stappen

Door anderen gelezen