Down to earth zijn

Down to earth zijn Down to earth zijn Down to earth zijn

Ga jij altijd op je gevoel af als er onverwachts iets op je pad komt? Filmmaker Rolf Winters deed dit wel, en daar kwam iets heel moois uit rollen.

Hoezeer durf je op je gevoel te vertrouwen en de onverwachte tekens op je pad te volgen? In deze vraag lijkt de magie van het leven schuil te gaan.

Vorig jaar rond deze tijd waren we druk bezig met de internationale première van Down to earth op de UN klimaattop in Parijs, waar we onze film voor het eerst aan de wereld vertoonden. Tussen de bedrijven door bezochten we familie in Nederland, waaronder mijn tante van 90, een bijzonder heldere en levenslustige vrouw. Bij aankomst hield ze ons een magazine voor de neus en zei stellig: ‘Deze vrouw moet je bellen’. Het tijdschrift dat ze vasthield was Happinez en de vrouw op de foto hoofdredacteur Marije de Jong.

We keken verbaasd waarop ze vervolgde met haar strenge blik: ‘Kijk, dit is hun rubriek Down to Earth. Daar hoort jullie film thuis.’ Voor het weggaan zei ze nogmaals dringend: ‘Bellen hoor!’ Wat doe je dan? We hadden nog geen enkel plan om de film in Nederland te lanceren. We waren bezig met Parijs en hadden het plan de film daarna in Amerika uit te brengen. Vroeger hadden we waarschijnlijk onze schouders opgehaald en gedacht: ‘Leuk, maar het strookt niet met onze plannen.’ Maar als er iets is wat we geleerd hebben van onze reis van de afgelopen vijf jaar, dan is het wel om je eigen plan met een korreltje zout te nemen en open te staan voor ogenschijnlijk willekeurige signalen en interventies. Dit was zo toevallig, dat ik tegen Renata zei: ‘Waarom niet?’. Ze lachte. En ik pakte de telefoon.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Ik kreeg Marije aan de lijn en dat was het begin van een hele bijzondere band met Happinez. Een band die vooral bekrachtigd werd door de overweldigende reactie van Happinez-lezers. Één lezersvertooning werden er twee, twee werden er vier en dit weekend deden we nummer negen in Nederland – en over twee weken ook de eerste in België! De overweldigende reactie van Happinez lezers heeft er toe bijgedragen dat we Down to Earth als eerste zelfstandig in Nederland en Vlaanderen zullen lanceren. Zonder distributeur, zonder adverteerders, maar door rechtstreeks contact met de bioscopen, met mensen, instellingen, scholen en bedrijven die op zoek zijn naar een levenswijze die meer down to earth is. Down to earth is een film voor iedereen en onze droom is dat het kleine vlammetjes doet oplaaien, dat het mensen inspireert om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het achterlaten van een leefbare wereld. We hopen dat ze daarbij hun hart in plaats van hun hoofd volgen, en dat ze luisteren naar wijze tantes van 90. Het toeval voor je laten werken, dat is voor mij ‘down to earth’ zijn.

Benieuwd naar Rolf’s film Down to Earth? Bezoek www.downtoearththefilm.com voor meer informatie.

Beeld: fotografie door Inga Powilleit

Over auteur
Behalve avonturier, opvoeder, natuurbewonderaar en consultant op het gebied van leiderschap, is Rolf Winters vóór alles maker van 'Down to earth', een film die duizenden Happinez-lezers heeft geraakt. Deze coproductie van Rolf en zijn vrouw, kunstenares Renata Heinen, gaat over de wijsheid van oorspronkelijke bewoners over de hele wereld, de wisdom keepers. Hiervoor maakten ze samen met hun drie kinderen een rondreis van meer dan een jaar.
Volgend artikel
De beschermers van de aarde
De beschermers van de aarde