Voed je geluksgevoel door dit mini-oerwoud in huis te halen

Door
Voed je geluksgevoel door dit mini-oerwoud in huis te halen Voed je geluksgevoel door dit mini-oerwoud in huis te halen Voed je geluksgevoel door dit mini-oerwoud in huis te halen

Planten op de werkvloer zorgen voor meer concentratie, focus en geheugen, en dat schijnt ons met zo’n 15 procent productiever te maken. Bovendien wordt de lucht frisser en schoner van al dat blad, werkt het geluiddempend en zorgt de aanwezigheid van een mini-oerwoud voor meer geluksgevoel.

Alles bij elkaar opgeteld resulteert dat in minder ziekteverzuim. Ofwel, een happy en healthy jij! Wil je het zelf ervaren? Kijk mee naar deze vijf blijmakers van planten die jouw geluksgevoel gegarandeerd een opkikker geven.

Calathea

We trappen af met een knapperd van een plant, namelijk de Calathea uit Zuid-Amerika. De Calathea is geboren in de oerwouden van het Amazonegebied en wie goed oplet hoort een beetje geritsel en ziet een beetje beweging. ’s Morgens wanneer de zon doorbreekt, spreiden de bladeren van de Calathea zich om het licht op te vangen, om zich ’s avonds -met het vertrek van de zon- weer langzaam te sluiten. Zet je hem in de zon of in een strookje schaduw? Vrolijk blijft-ie evengoed. En die positiviteit is voelbaar door de hele ruimte.

Tradescantia

De Tradescantia staat ook wel bekend als de vaderplant. Een verrassend zachte hangplant met zigzag stengels en bladeren waarin een vleugje rozerood of paars, maar ook zilver en goud kan zitten. De bloemen zijn paarsblauw, wit of roze, maar de schoonheid zit ‘m met name in het bonte blad dat kan veranderen van keurig groen tot psychedelisch paars. Ook kunnen zijn stengels veel vocht opslaan, waardoor het niet uitmaakt als je een keertje vergeet om water te geven. Hij mag dan wel hangen, deze jongen krijg je niet snel down. Het was dan ook een van de eerste kamerplanten die in menig huiskamer stond, vanwege z’n leuke verschijning.

Kentia palm

Geboren en getogen op het piepkleine eiland Lord Howe, ten oosten van Australië, is de Kentia Palm. Ook wel bekend als Howea. Deze plant oogt fris, zuivert de lucht, heeft weinig verzorging nodig en geeft iedereen om hem heen een heleboel energie. Geen wonder dat Hollywood dol op ‘m is. De Kentia Palm schittert regelmatig in films en series, vanwege z’n opgewekte uiterlijk en goede eigenschappen.

Bamboe

Bamboe staat symbool voor duurzaamheid, moed en uithoudingsvermogen en trekt positieve energie aan. Evenals panda’s, die maar al te graag klimmen in de stevige stam. Wil je een kleine versie van de bamboeplant in huis halen? Kies dan voor de Bambusa vulgare met een goudgele gladde stam en gele hengelstokken waaraan de langwerpige, glanzende bamboeblaadjes groeien. Gezegd wordt dat bamboeplant rust, troost, zuiverheid, helderheid en leven geeft.

Bromelia

Vrolijk, kleurrijk, exotisch en tropisch. Dat is de Bromelia. Met prachtige bloemen of soms zelfs een baby ananas bovenop, heeft de Bromelia met haar mooie vormen en temperamentvolle kleuren een hoog aai-gehalte. Grote kans dat je even voelen wilt of-ie echt is, zó mooi. De Bromelia weet je huis instant op te vrolijken en laat elke ruimte heerlijk ruiken. Grappig is dat de plant de anti-snurk plant wordt genoemd. De plant heeft namelijk eigenschappen die het snurken kunnen verminderen. Zo geeft de Bromelia ’s nachts zuurstof af in plaats van overdag en heeft de plant het enzym bromeliane, wat een ontstekingsremmer is.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mooiwatplantendoen.nl.

Zijn jouw vingers niet zo groen? Er is hoop! Zo geef je je planten een lang en gelukkig leven. Lees ook deze ode aan de urban jungle: ‘Als we gasten in ons huis hebben, zeg ik voor de grap dat ze tegen de planten moeten praten. Stiekem meen ik het.’

Over auteur
Volgend artikel
De wet van wederkerigheid: terug naar het eren van de aarde
De wet van wederkerigheid: terug naar het eren van de aarde