We Spark The World: deze ‘dankbaarheidskaravaan’ reist door heel Nederland

We Spark The World: deze ‘dankbaarheidskaravaan’ reist door heel Nederland We Spark The World: deze ‘dankbaarheidskaravaan’ reist door heel Nederland We Spark The World: deze ‘dankbaarheidskaravaan’ reist door heel Nederland

We Spark The World is een bijzonder initiatief. Zie het als ’s werelds grootste karavaan om de fantastische kracht van dankbaarheid door heel het land te verspreiden. Dat doet We Spark The World door middel van een ‘gratitude booth’. Hiermee willen ze jongeren aanmoedigen om hun dankbaarheid uit te spreken én te delen. Het nut daarvan? Wetenschappers ontdekten dat het uitspreken van dankbaarheid een positieve invloed heeft op je veerkracht.

We Spark The World is een initiatief van Stichting JIM, Public Cinema, Synclab, Thrive Amsterdam Mentaal gezond en wetenschappers van de UvA en EUR en wordt op verschillende evenementen van ID&T Group geplaatst. Met deze karavaan willen de initiatiefnemers een dankbaarheidscultuur creëren, waarin jongeren zich vrijer voelen om hun positiviteit te uiten en te praten over hun emoties.

Wouter Tavecchio van ID&T Group vertelt: ‘Als je je aandacht richt op iets of iemand waar je dankbaar voor bent, dan voelt dat goed. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat als je dit vaker doet, dat dit dan zelfs je lichamelijke gezondheid positief beïnvloedt. Hopelijk zal dit veel jongeren inspireren om vaker even stil te staan bij waar je allemaal dankbaar voor bent.’

Deel je dankbaarheid

In de gratitude booth kun je je dankbaarheid uiten door middel van een videoboodschap. Deze videoboodschap kun je vervolgens delen en versturen naar iedereen waarmee je je boodschap wilt delen. Want wist je dat het uiten van dankbaarheid niet alleen een positieve invloed heeft op jezelf, maar ook op de ontvanger? Op de social media kanalen van We Spark The World kun je compilaties vinden van videoboodschappen, zoals hier op hun Instagramaccount en hier op hun Youtubekanaal.

De karavaan trekt de komende tien jaar door Nederland, en staat dit jaar op verschillende evenementen. Op de website van We Spark The World ontdek je op welke locaties je de dankbaarheidskaravaan kunt vinden.


Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.

Meer lezen over dankbaarheid?

Voel je direct beter met deze oefeningen in dankbaarheid.

Volgend artikel
Dit is hoe dankbaarheid je immuunsysteem kan verbeteren
Dit is hoe dankbaarheid je immuunsysteem kan verbeteren