Terug naar overzicht

Doe iets met je lentekriebels

Categorie
Doe iets met je lentekriebels

Samen met moeder aarde ontwaken we tijdens de lente-equinox uit een lange winterrust. Tijd om je ledematen uit te rekken en je weer op te laden met nieuwe energie. Let the sunshine in!

Vrijwel elke cultuur heeft een bijzondere traditie om de lente in te luiden. Het is het seizoen waarin we onze planeet bedanken, maar ook een symbolische periode van vernieuwing en groei. Met deze 7 (moderne) rituelen profiteer jij optimaal van de lente. Er is immers weinig zo verkwikkend als een grote voorjaarsschoonmaak in je lichaam, hoofd én huis.

1. Mother Nature

Met de eerste zonnestralen ontspruit overal groei en bloei, de lucht vult zich met energie. Maak hiervan gebruik en neem het lentegevoel in je op: sla aan het tuinieren, maak een lange wandeling of houd een picknick.

2. Lentekriebels

Het is misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar ook ons lichaam lijkt te ontluiken in het voorjaar. Naast miljoenen pollen kriebelt er namelijk nog iets anders in onze neus: feromonen. Dus geef je over aan die prille liefde of verleid je geliefde tot een stomende vrijpartij. Energieboost gegarandeerd!

3. Voor dag en dauw

De zomertijd is ingegaan en dat betekent dat je eindelijk kunt genieten van het ochtendgloren. Probeer eens een uur eerder op te staan en trek de buitenlucht in (of doe een zonnegroet). In de vroege uurtjes is de wereld heel even van jou alleen.

4. Magische dans

Vier het voorjaar met een vreugdedans. Dansen zorgt (net als elke workout) voor een extra dosis endorfine. En laat dit nu net het ‘happy-making’ stofje zijn. Schud je lichaam dus eens goed wakker en dans op het ritme van de lente.

5. Voorjaarsschoonmaak

De Romeinen vereerden tijdens de lente de godin van het haardvuur, Vesta, met een rigoureuze schoonmaak. Neem een voorbeeld aan deze oude traditie en ontdoe je huis van onnodige spullen. De leegte geeft vervolgens ruimte aan nieuwe groei, zeker in je hoofd. Afgedankte spullen verdienen een tweede leven, dus kies een goed doel dat jou aanspreekt. Want van geven word je ook gelukkig.

6. Lichter leven

Nieuwe energie is onlosmakelijk verbonden met een gezond lijf. Voed je lichaam daarom met het beste wat moeder aarde te bieden heeft: groen, vers en het liefst biologisch. Verlies jezelf niet in een dieet maar omarm een levensstijl waarin liefde voor je lijf centraal staat. Met de online cursus spiritueel afvallen helpen we je op weg naar een lichtere jij.

7. Good vibes

Ook je geest heeft baat bij een spirituele schoonmaak. Lente is het seizoen van hergeboorte, een tijd om negatieve gedachten achter je te laten. Laat je inspireren door het Indiase Holi festival waar ieder voorjaar het goede weer overwint van het kwade. Zorg ook voor een omgeving die positiviteit stimuleert. Tip: witte salie of palo santo zuiveren je huis.

Door anderen gelezen