Zo geef je je huis een energetische lenteschoonmaak

Zo geef je je huis een energetische lenteschoonmaak Zo geef je je huis een energetische lenteschoonmaak Zo geef je je huis een energetische lenteschoonmaak

Het kleinste vleugje van lente, en de schoonmaakkriebels zijn aangewakkerd. Hopsa! De dekens hangen buiten te luchten, de mouwen worden opgestroopt voor het lappen van de ramen en ook de grasmaaier ziet weer daglicht.

Maar wil je je huis écht goed schoonmaken? Vergeet dan vooral het ‘reinigen’ van Chi (levensenergie) niet. Na het energetisch reinigen van je huis, voel je je vitaler, sterker en meer in balans. En schoner dan dat kan bijna niet.

Aan de slag!

Schone sop

Houd in gedachten dat alles bijdraagt aan een gezonde Chi (levensenergie). Ook schoonmaakmiddelen. Maak je een sopje waarin chemische producten in zijn verwerkt, dan is dit niet bevorderlijk voor een zuivere en positieve energie. Zie het huis als een bloem. Om te zorgen dat de bloem happy groeit en bloeit, geef je ‘m water, aandacht en zonlicht. Je giet er geen bleek overheen. Oké, ietwat harsh verwoord misschien maar ditzelfde geldt ook voor een huis. Het huis mag dan wel uit steen, hout of beton bestaan, ook dit bestaat uit levensenergie en ‘leeft’ dus. Schrob en poets daarom zoveel mogelijk met groene producten, vrij van chemicaliën, uit respect voor moeder aarde en alles en iedereen dat op haar leeft. Zo behoud je een constante stroom van gezonde levensenergie. Dat vóel je!

Opgeruimd staat netjes

Veel spullen in ons huis hebben we gekregen, aan onszelf cadeau gedaan of ergens opgeduikeld. En spullen die voor een ander misschien niet bijzonder lijken, hebben voor jou wellicht een emotionele waarde. Stel daarom tijdens jouw grote lenteschoonmaak bij elk voorwerp de vraag: draagt dit bij aan mijn happiness? Ja? Houden. Nee? Stel dan de vraag: is het noodzakelijk om dit te bewaren? Ja? Opbergen maar. Denk aan belastingpapieren of hobbyspullen van vriendlief, dat bij jou niet bepaald voor een geluksgevoel zorgt. Voorwerpen die je niet langer nodig hebt kun je doneren aan een goed doel, of geven aan vrienden en familie. Zo krijgt het alsnog een mooie plek, en dat draagt bij aan een fijne Chi.

Positieve energie

Activeer met jouw lenteschoonmaak ook nieuwe en positieve energie, door dankbaar te zijn voor het ‘afsluiten’ van de koude, gezellige winter. Ontvang de lentegeur met open armen, begroet de paardenbloemen in het gras en sta even stil bij deze wisseling van seizoenen vanuit een gevoel van dankbaarheid.

Ook kan het fijn zijn een intentie te zetten wanneer je begint aan een lenteschoonmaak. Bijvoorbeeld:

  • Vandaag laat ik de zuivere energie weer stromen
  • Ik poets energetische blokkades weg
  • Ik veeg de paden schoon voor nieuwe geluksmomenten in huis

Wees vrij om een intentie te bedenken die bij jou past, met daarin eventueel ook wensen en dromen voor het huis.


Leven met de seizoenen: iets voor jou?

Wil je ook ontdekken wat leven met de seizoenen je kan brengen? Meld je dan gratis aan voor Happinez’ Leef met de seizoenen. Ontvang 6 mails in je inbox vol met inspiratie, oefeningen en cadeaus. Ontdek de kracht en het ritme van elk seizoen én wat het voor jou kan doen. Wil je meer informatie of je direct aanmelden? Dat kan hier.

Meer weten over de lenteschoonmaak?

Voorjaarsschoonmaak? Vergeet je planten niet.

Volgend artikel
Zo weet je wanneer je je huis moet reinigen
Zo weet je wanneer je je huis moet reinigen