Herken de lichtwezens aan je zijde

Herken de lichtwezens aan je zijde Herken de lichtwezens aan je zijde Herken de lichtwezens aan je zijde

Verhalen over de dood maken veel los. Logisch, want ze gaan over afscheid nemen, loslaten, groot verdriet, gemis, pijn, eenzaamheid, spijt, schuld en wat al niet meer? Een dierbare verliezen, is intens en aan die ervaring doet geen enkele overtuiging iets af. Het verdriet is er. Punt.

Maar hoe fijn is het om te ervaren dat een overleden dierbare energetisch met je verbonden is? In een droom bijvoorbeeld, in muziek die je hoort of een teken dat je krijgt. Het boek Ik ben er gewoon nog gaat over Tygo die op 11-jarige leeftijd overlijdt. Zijn oude kleuterjuf Nicolette van Nieuwenhuizen (en schrijfster van het boek), is aan het mediteren als Tygo aan haar verschijnt. Hij deelt zijn ervaring na de dood met haar: hoe verbaast hij is dat hij er nog is en hoe opgelucht. Dit doet hij om mensen inzicht te bieden in de schoonheid en diepgang van de eindigheid van het bestaan.

Vijf bijzondere inzichten uit het boek:

1. Energieën zijn overal

Tygo beschrijft dat hij er na zijn overlijden nog gewoon is en dat hem dat verbaast. Hij dacht dat dood dood was, maar komt erachter dat het thuiskomen is. Hij kan geen tastbaar contact meer maken met zijn ouders en broer op aarde, maar zich als energie wel met hen verbinden. Ze reageren niet direct op hem en dat vindt hij moeilijk, maar het went. Hij leert via het hart te communiceren en vertelt dat een energie, engel of lichtwezen niet aan tijd en plaats gebonden is, maar overal aanwezig is. Zo hoeft een overleden dierbare niet per se jouw beschermengel te zijn om toch vaak in je buurt te vertoeven.

2. Iedereen is een engel

Als hij is overleden, realiseert Tygo zich dat iedereen uit dezelfde bron van licht en liefde voortkomt. Sterker nog: dat iedereen een engel of lichtwezen is. Maar ook dat je daar op aarde heel sterk van kan vervreemden. Hij vertelt dat het de uitdaging voor mensen is om volledig vanuit hun hart te leven en hoe ongelooflijk moeilijk dat is door de beperkende ervaring van tijd en ruimte waarin een ziel zich op aarde bevindt.

3. Incarneren en begeleiden

Iedereen heeft een beschermengel en die staat je je hele leven bij, deelt Tygo. Welke weg je ook inslaat; de engel blijft jou onvoorwaardelijk ondersteunen. Niet alle zielen zijn beschermengelen, het is een taak waar je als ziel bewust voor kiest. Wil je incarneren en op aarde leren en helpen óf begeleiden als engel? Tygo kiest voor het laatste. Dit is een keuze die je niet één keer maakt, maar opnieuw na jouw leven of het leven van degene die je beschermt als engel.

4. Engelengeduld

Omdat Tygo voor het pad van beschermengel kiest, leert hij over het begeleiden van mensen naar hun zielsmissie. De belangrijkste les die hij daarbij krijgt, is: heb geduld. Soms is het moeilijk om je als energiewezen voor te stellen waarom mensen op aarde twijfelen, geen stappen zetten of ineens een totaal andere richting inslaan. Engelengeduld is geen overbodige luxe.

5. Afspraken maken

Als je incarneert of als engel aan de slag gaat, maak je afspraken met zielen over wat je in elkaars leven komt brengen. Zielen die samen op aarde leven, spreken bijvoorbeeld af dat ze elkaar ondersteunen of juist tegenwerken als dit voor ontwikkeling zorgt. Je beschermengel helpt jou door middel van licht en liefde om zo dicht mogelijk bij jouw ware zelf en missie te blijven.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over spiritualiteit?

Aarde-engelen: wie zijn het, wat is hun missie?

Volgend artikel
Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je
Een teken van de overkant: zo zoekt een overleden dierbare contact met je