Reïncarnatie: ontdek je vorige levens

Reïncarnatie: ontdek je vorige levens Reïncarnatie: ontdek je vorige levens Reïncarnatie: ontdek je vorige levens

Reïncarnatie is onlosmakelijk verbonden met het hindoeïsme en het boeddhisme. Ook zijn er westerse theorieën, zoals de DNA-code van ziel van psychotherapeut William Gijzen, die een concrete uitwerking van het begrip beschrijven. Maar zeker is er (nog) niets op dit gebied. Gefascineerd door dit mysterieuze fenomeen? Ontdek herinneringen aan vorige levens en ervaar wat ze voor je kunnen doen.

Herinneringen

Heb je wel eens een déjà vu die je niet kan plaatsen? Een onbekende die je toch denkt te kennen bijvoorbeeld, of een plaats die je herkende, terwijl je er nooit bent geweest? Dat zouden herinneringen uit een vorig leven kunnen zijn. Of informatie die je op een andere on(der)bewuste manier hebt opgedaan. Onverklaarbaar en bizar. Wat hebben herinneringen aan eerdere levens ons te vertellen?

Historische feiten

Volgens het boek Levenslijnen van psycholoog en hypnotherapeut Matthijs Kamphoff geven deze herinneringen veel prijs over de ontwikkeling van je ziel. Kamphoff beschrijft een aantal hypnotherapeutische sessies die hij in zijn praktijk begeleid heeft. De cliënten worden onder hypnose gebracht en door hun ervaringen geleid. In Levenslijnen lees je hun verhalen. Historische feiten en persoonlijke ervaringen wisselen elkaar af, ingebed in Kamphoffs psychologische interpretaties. Kamphoff schrijft in zijn inleiding dat reïncarnatie een onverklaarbaar fenomeen is. Maar hij schrijft dat het voor hem, door zijn ervaringen als psycholoog en hypnotherapeut, vaststaat dat een mens meerdere malen leeft.

Onder hypnose

Reïncarnatie fascineert mij al mijn hele leven. Herinneringen en emoties die ik niet kan plaatsen, dromen waarin ik als een ander persoon voorkom; op mijn vijfentwintigste ging ik op onderzoek uit. De eerste keer hypnotherapie slaagt niet. Ik vind het eng en verzet me er onbewust tegen. De tweede keer is een succes. Mijn ogen tikken razendsnel heen en weer, mijn lichaam wordt van steen en mijn geest lijkt los te komen van mijn lichaam. Een vreemde gewaarwording, zeker als ik ineens glasheldere beelden zie. Ik begin als vanzelf te vertellen wat ik zie en voel. Eerst hakkelend, daarna zelfverzekerd vol overgave.


Groeispurt

De verhalen, waarvan de belangrijkste zich in de zestiende eeuw afspeelt, raken me diep. De hypnose maakt grote indruk op me, want – hoezeer ik ook opensta voor buitengewone ervaringen – dit kan ik niet plaatsen. Het helpt me te bedenken dat de beelden, net als dromen, metaforen zijn. Dat doet niets af aan de ervaring. In tegendeel, het helpt me deze herinnering in mijn leven te integreren. Ik heb lange tijd met een angst voor het verkeren in groepen gekampt die ik moest overwinnen. Daar was ik ten tijde van de hypnotherapie al mee bezig. Maar toen ik, door terug te reizen naar een vorig leven, zag waaróm die angst ontstaan is, kwam ik in een emotionele groeispurt terecht.

Jezelf beter begrijpen

Benieuwd naar je eigen ervaringen uit vorige levens? Door middel van trance en hypnose kun je reizen door je onderbewuste en vorige levens ervaren. Het kan je helpen jezelf beter te begrijpen. Lastig te plaatsen angsten, reactiepatronen en verlangens kan het helpen verklaren. Wat maak je mee onder hypnose? Je ziet beelden, net als in je dromen, alleen ben je bij bewustzijn. Een reïncarnatietherapeut helpt je deze beelden te duiden. Overigens kun je onder hypnose ook teruggaan naar vergeten beelden uit je huidige leven: je kindertijd bijvoorbeeld. Die vorm van hypnotherapie heet regressie.

Meer weten? Zet deze boeken op je lijstje:

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over reïncarnatie?

Geloof jij in een volgend leven? Dit is alles wat je wilt weten over reïncarnatie.

Volgend artikel
Over de schoonheid van de dood
Over de schoonheid van de dood