Terug naar overzicht

Deze spirituele boeken en orakelkaarten zijn een aanwinst voor je boekenkast

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Deze spirituele boeken en orakelkaarten zijn een aanwinst voor je boekenkast

Zin om te lezen? Trek je terug met een van deze spirituele boeken. Karakterbeschrijvingen, geruststellende woorden over stilte, mooie illustraties, wat wil je nog meer? Er wordt, en is, veel geschreven over bewust leven en spiritualiteit, maar er zijn een paar boeken en orakelkaarten waar je echt niet omheen kunt. Waarom De Maankaraktergids, het Kwan Yin Orakel van de ontembare ziel en Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt onmisbaar zijn in je boekenkast.

Astrologie: De Maankaraktergids van Marguerite de Graaf

Horoscopen lezen is een heerlijke bezigheid, zeker als ze wat dieper gaan. Maar ken je het gevoel dat je je niet herkent in de kenmerken van je sterrenbeeld? Bijvoorbeeld dat je als weegschaal altijd op zoek bent naar evenwicht, als ram continu in de actiestand staat of zorgzaam bent zoals alle kreeften.

Logisch! Een horoscoop gaat veel verder dan je zonneteken. In De Maankaraktergids kun je je maankarakter opzoeken. Je maankarakter wijst je op je bewuste en vooral ook onbewuste drijfveren. Het leuke aan de gids is dat astrologe Marguerite De Graaf combinaties beschrijft van het maan- en zonneteken. Dat zorgt voor gedetailleerde omschrijvingen van twee pagina’s, zoals bijvoorbeeld deze voor kreeft-ram: ‘Je bent sociaal begaan en betrokken, voelt met iedereen mee, maar niet te lang.’ Of deze voor schorpioen-weegschaal: ‘Strikt en gewillig, aandachtig en luchtig, krachtig en zacht; binnen jouw vriendelijke, maar complexe aanleg proberen talloze tegenstellingen eensgezind samen te werken.’

Orakelkaarten: Kwan Yin Orakel van de ontembare ziel van Alana Fairchild

Heb je nog geen orakelkaarten? Dan is dit een mooie eerste set. Orakelkaarten leren je te reflecteren door te associëren. Een creatieve en inzichtelijke bezigheid.

Het Kwan Yin orakel is een lust voor het oog. Dromerige, kleurrijke illustraties van dieren, natuur en mensen. Stuk voor stuk kunstwerkjes met betekenis.

Het orakel heeft de ondertitel Orakel van de ontembare ziel. Als je je daardoor aangesproken voelt, gaan ook de beschrijvingen je wat doen. Alle kaarten vertellen een uitgebreid verhaal waarbij er veel ruimte blijft voor je eigen interpretatie. Schrik niet terug van de verwijzingen naar de goddelijke moeder, maar haal eruit wat voor jou relevant is.

De kaarten hebben allemaal naast een illustratie ook een titel, zoals bijvoorbeeld ‘Speel met mij’. De tekst zoek je op in het bijbehorende boekje: ‘Als je vaak denkt aan een leven met meer vrijheid, creatiever en authentiek leven volgens je ware zelf, en je je voorstelt hoe het zou voelen om nu zo te leven in plaats van er op te wachten, is dat een deel van het creëren van het nieuwe leven.’

Boeddhisme: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Zit je op een keerpunt in je leven of ben je gewoon op zoek naar rust? Houd je van korte stukjes lezen? Dan is dit een boek voor jou. Boeddhistische monnik Haenim Sunim beschrijft verschillende levensthema’s vanuit zijn eigen visie in een kort hoofdstuk, gevolgd door gedichtachtige flarden van teksten die betrekking hebben op het onderwerp.

Het boek is onderverdeeld in een achttal hoofdstukken waaronder Passie, Liefde en Toekomst. Sunim schrijft eerlijk en open; het boek leest toegankelijk en niet belerend. De teksten en voorbeelden blijven hangen, zeker als ze betrekking hebben op je situatie. Schroom dus ook niet om alleen de hoofdstukken te lezen die je aanspreken.

Een paar krachtige flarden: ‘Verliefdheid is geen liefde want het begint en eindigt met jou. Het gaat meer om jouw gevoelens en minder om de ander.’ ‘De gevaarlijkste mensen zijn mensen met passie maar zonder wijsheid.’

Wat vind jij eigenlijk van dit onderwerp: Spiritualiteit en donorschap: gaan die twee wel samen?

Door anderen gelezen