Versterk je moon practice met deze rituelen

Versterk je moon practice met deze rituelen Versterk je moon practice met deze rituelen Versterk je moon practice met deze rituelen

Fonkelende kristallen, geurige kaarsen, duidelijke intenties, het zuiveren van de ruimte: er zijn tal van rituelen om jouw moon practice extra kracht bij te zetten. Bijna nieuwe of volle maan? Zó versterk je jouw maanritueel:

1. Geuren, kaarsen en oliën

Geuren werken op het diepst van je onderbewustzijn en geven – naast (kaars)licht – sfeer aan een ruimte. De geur van kruiden maar ook aroma’s van essentiële oliën (bergamot, lavendel, rozemarijn) en Palo Santo of witte salie werken direct in op ons brein, en kunnen voor een fijn, gezellig of comfortabel gevoel zorgen.

Ook kun je tijdens je maanritueel gebruikmaken van: rozenblaadjes in een kommetje water (ruikt zalig, ook heerlijk voor een ritueel handbad), een kaneelstokje of kardemom in een warme kop thee en stokjes wierook.

2. Zuiveren

Zuiver de ruimte waarin je je begeeft met een aangestoken Palo Santo-stokje, salie of wierook. Zo ontdoe je je plek van ongewenste, negatieve of oude energie en maak je ruim baan voor positiviteit en lichtheid. Steek je aroma naar keuze aan en blaas vervolgens het vlammetje weer uit. De geur die vrijkomt bij het nagloeien blijft nog lang hangen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor


3. Intenties uitspreken

Versterk je maanritueel door een affirmatie of intentie hardop uit te spreken. Een affirmatie of een intentie is een positief geformuleerde zin die je voor jezelf bedenkt, uitspreekt of op papier zet. Bijvoorbeeld: Ik ontvang liefde. Ik accepteer mijzelf zoals ik ben. Ik zie mogelijkheden. Ik maak tijd voor dat wat echt belangrijk is. Ik ben dankbaar voor elke ervaring die op mijn pad komt.

Door de door jou bedachte woorden hardop uit te spreken, stuur je jouw affirmatie of intentie létterlijk de wijde wereld in – en hoort het universum je extra luid en duidelijk.

4. Kristallen

Een kristal kan je helpen om meer in het hier en nu te zijn, met aandacht bij het maanritueel. Door een kristal vast te houden, verleg je letterlijk de aandacht van je hoofd naar je lijf. Heb je al een edelsteen in huis? Een rozenkwarts, bergkristal, amethist, labradoriet of celestien? Kies dan het kristal waar jij op dat moment een goed gevoel bij hebt, om dicht bij je te houden. Nieuwsgierig wat kristallen voor jou kunnen betekenen en hoe je er eentje uitkiest? Je leest het hier.

5. Meditatie

Keer met je aandacht naar binnen alvorens je begint aan je maanritueel, om volledig in het hier en nu te zijn. Neem een ontspannen en rechte houding aan. Leg je armen in je schoot of plaats ze op je bovenbenen. Sluit je ogen en adem goed in en uit. Ontspan jezelf bij de uitademing. Breng je aandacht naar je benen. Span je beenspieren drie seconden aan, én ontspan… Breng vervolgens je aandacht naar je armen. Span je armspieren aan voor drie seconden (1, 2, 3…) en ontspan. Voel het verschil, het na-effect. Breng je aandacht naar je buik, rug en borstspieren: span je lichaamsdelen aan voor drie seconden, én ontspan. Doe hetzelfde vervolgens met je gezichtspieren, en daarna met je complete lichaam. Voel hoe je er nu bij zit en blijf met je aandacht even volledig bij je lichaam. Hoe voelt je lijf? Voel je je verlicht, relaxed? Open nu weer je ogen. 

Meer Happinez?

Volgend artikel
Merlin Healing: drie belangrijke kenmerken
Merlin Healing: drie belangrijke kenmerken