Schorpioen: Saturnus heeft voor jou een belangrijke les

Schorpioen: Saturnus heeft voor jou een belangrijke les Schorpioen: Saturnus heeft voor jou een belangrijke les Schorpioen: Saturnus heeft voor jou een belangrijke les

Tot 18 januari is er een vierkant tussen Uranus (vrijheid, de massa) en Saturnus (regels, controle, autoriteit) actief. Het geeft je misschien het gevoel dat de rem erop zit. Toch daagt het je ook uit, want ‘in de beperking toont zich de meester’. Ontdek op welk gebied jij meesterschap toont door je innerlijke rebel te beteugelen.

Verantwoordelijkheid dragen

Saturnus wil graag dat jij deze maand leert om heer en meester te zijn over je eigen huis(houden), je gezin of je familie. Dat is iets anders dan ‘de baas spelen’. Saturnus betekent verantwoordelijkheid voor anderen dragen waar dat nodig is, en die loslaten als anderen het zelf kunnen. Dat gaat ook over de organisatie van alles wat er thuis gebeurt. Zorgen dat mensen elkaar niet in de weg lopen, dat iedereen zijn kamer netjes opruimt. Vul zelf maar in.

Zo behaal je je Saturnus-diploma

Je kunt merken dat je partner in dit proces de grootste stoorzender is. Hij of zij vindt alles maar onzin, heeft er geen zin in, nu even niet, is dat nou nodig. Je kunt soms het gevoel hebben dat je niet samenleeft met een volwassene, maar met een puber. En dat je er dus helemaal alleen voor staat. De kunst is dat je hem of haar erbij betrekt zonder dat het een strijd wordt. Ben je single? Dan werkt het wat anders. Dan is het erg lastig om je familietaken te combineren met je verlangen naar een wild en romantisch liefdesavontuur. Natuurlijk doe je wat je moet doen, maar wat zou je er graag uitbreken. Als je niet wegloopt voor die verantwoordelijkheid, heb jij je Saturnus-diploma behaald.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Ontdek wat jouw geboortetype je vertelt over je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Leeuw, januari staat in het teken van je relatie
Leeuw, januari staat in het teken van je relatie