Leeuw, januari staat in het teken van je relatie

Leeuw, januari staat in het teken van je relatie Leeuw, januari staat in het teken van je relatie Leeuw, januari staat in het teken van je relatie

Tot 18 januari is er een vierkant tussen Uranus (vrijheid, de massa) en Saturnus (regels, controle, autoriteit) actief. Het geeft je misschien het gevoel dat de rem erop zit. Toch daagt het je ook uit, want ‘in de beperking toont zich de meester’. Ontdek op welk gebied jij meesterschap toont door je innerlijke rebel te beteugelen.

Geen zin in verantwoordelijkheid

De spanning tussen Uranus en Saturnus daagt jou uit een meester te worden op het gebied van je relatie. Daar gaat het deze maand gebeuren. Je zou je wat puberaal kunnen opstellen en per se willen laten zien dat jij je niets aantrekt van wat de ander van je vindt. Je gaat misschien nog net niet in pyjama achter je bureau zitten voor een zoom-vergadering (alhoewel?), maar iets in jou heeft geen zin in ‘moeten’ en verantwoordelijkheid.

Als je een relatie hebt, zou je partner daar erg veel moeite mee kunnen hebben. Die begrijpt niet goed waar dit vandaan komt en trekt zich jouw opstandige gedrag persoonlijk aan. Dat betekent dat je heel veel uit te leggen hebt.

Emoties laten zien

Gaandeweg januari ontdek je waarschijnlijk dat het beter is voor de liefde als je wat minder primair reageert en wat meer zelfbeheersing ontwikkelt. Dan kan het nog een hele klus zijn om uit te vogelen hoe je het evenwicht kunt vinden tussen zelfbeheersing en ‘je emoties laten zien’. Teveel emotie ondergraaft je relatie met de ander, maar teveel zelfbeheersing wordt kil en afstandelijk. Het mooie van Saturnus is, dat je hier meesteres in kunt worden, als je die ondeugende kant van jezelf een beetje in de hand leert houden.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Deze yogavorm past bij jouw sterrenbeeld.

Volgend artikel
Boogschutter? In januari kunnen er verrassingen op je afkomen
Boogschutter? In januari kunnen er verrassingen op je afkomen