Horoscoop voor de nieuwe maan in Kreeft

Horoscoop voor de nieuwe maan in Kreeft Horoscoop voor de nieuwe maan in Kreeft Horoscoop voor de nieuwe maan in Kreeft

Nieuwe maan is hét moment om nieuwe plannen te maken, op te ruimen en over je wensen na te denken. Maar je kunt deze maanfase ook gebruiken als levensgids en voorspeller. 

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder (ook al zie je er niets van aan de hemel). Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin.

Op 20 juli is nieuwe maan in Kreeft. Wat kun je van deze maanstand verwachten? Waar moet, kan of zal je je aandacht op richten? En wat zijn jouw thema’s? Aan de hand van het heersende sterrenbeeld schrijft onze astroloog iedere maanfase een horoscoop.

Maanhoroscoop voor nieuwe maan in Kreeft

Voor de tweede keer binnen een maand tijd valt de Nieuwe Maan om 19:32 in het teken Kreeft. De vorige op 21 juni jl, viel samen met een zonsverduistering. Dat gaf emotionele chaos. Je kunt van alles meemaken maar toch niet veel vooruitgang boeken.

Bedenk dat de Verenigde Staten onder het teken Kreeft vallen en je snapt dat er grote krachten aan het werk zijn. Wees niet ongeduldig of te kritisch op jezelf. Je hebt nu eenmaal niet alles in de hand wat er om je heen gebeurt.

Bij nieuwe projecten is het zaak vooral je eigen thuisbasis op orde te brengen. Kort na de Nieuwe Maan (om 22:17) gaat de Maan naar het teken Leeuw. Dat brengt wat vrolijkheid en creativiteit. Misschien is het goed om plannen een paar uur uit te stellen tot de avond.

Zo gebruik je maandag de kracht van de nieuwe maan

1. ‘Ontspullen’

Ontdoe je van onnodige ballast door spullen weg te doen (of te geven). Welke dingen maken je gelukkig, en welke spullen zorgen voor onnodige rommel in je huis en hoofd? Zuiver vervolgens de ruimtes met salie (of met een grondige schoonmaak). Zo leg je een solide basis voor de uitdagingen van de aankomende maand.

2. Visualiseer je doelen (en schrijf ze op)

Hoewel de maan vannacht vrijwel onzichtbaar is, zal ze binnen een paar weken de meest duistere nachten verlichten. Plant tijdens de geboorte van de nieuwe maan de zaadjes van je dromen, en beeld je in dat ze mee groeien met de maan. Van een nieuwe bank tot het vinden van je grote liefde, niets is gek. De eerste stap is het opschrijven van je doel. Visualiseer hoe dat eindpunt eruit ziet, en de weg ernaartoe. Neem je voor om bij elke nieuwe maan een stap te zetten, die je dichter bij je doel brengt.

3. Mediteer

Ook mentaal kun je orde op zaken stellen. Tijdens een nieuwe maan schijnen de positieve effecten van meditatie krachtiger te zijn. Probeer het vanavond uit en laat gedachten en zorgen los. Je geeft als het ware een kickstart aan je geest, en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en plannen.

4. Start iets nieuws

Veel mensen ervaren een energieboost tijdens de eerste twee weken van de maancyclus. Benut deze kracht en start iets nieuws: die cursus waar je al maanden mee wilt beginnen, een carrièreswitch of de reis die al enige tijd door je hoofd dwaalt. Vanavond is hét moment om een nieuwe weg in te slaan.

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

De omloop van de maan is een natuurlijke cyclus van opbouw, groei, volle bloei, afbouwen en loslaten. Wanneer je meebeweegt op dit ritme, ervaar je veel meer creativiteit, flow & verbinding.

Wil jij dit zelf ervaren? Schrijf je dan in voor Leef met de maan. In deze training nemen we jou een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3000 maanfans gingen je voor.

Volgend artikel
Astrologie en je sterrenbeeld: bronnen en meer lezen
Astrologie en je sterrenbeeld: bronnen en meer lezen