Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Kreeft

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Kreeft Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Kreeft Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Kreeft

Kreeft is de moeder van de sterrenbeelden. Het verzorgende, warme karakter van de Kreeft maakt dat je je gauw op je gemak voelt bij dit sterrenbeeld, maar wat valt er verder over dit sterrenbeeld te leren? Waar blinkt dit sterrenbeeld in uit en met welke valkuilen moet je rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Kreeft hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft.

Kreeft sterrenbeeld eigenschappen

Kreeft is een vriendelijk en intuïtief teken. Ze voelt feilloos aan wat er met de mensen om haar heen aan de hand is. Dat maakt dat Kreeften de meest gevoelige, begripvolle mensen zijn die je je kunt voorstellen. Ze zullen er alles voor doen om te zorgen dat hun dierbaren zich gezien, gehoord en geliefd voelen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Met haar eigen emoties heeft Kreeft af en toe wat moeite. Om ze te begrijpen, te plaatsen, ermee om te gaan. Dat komt doordat de gevoelens van Kreeft alle kanten op kunnen schieten. Dat is niet zo gek met de maan als heerser van dit sterrenbeeld. De maan gaat over emoties en wisselt om de tweeënhalve dag van teken. Heb je veel Kreeft-invloed in je horoscoop, dan kun je hier gevoelig voor zijn. 

Heersende planeet: maan
Standaard huis: vier
Element: water

Het teken Kreeft kent de neiging om een muur op te trekken. Om te begrijpen waar die neiging vandaan komt, duiken we in de symboliek achter de krab. Het teken Kreeft wordt in de astrologie vaak met een krab afgebeeld en dat is niet voor niets. Krabben dragen hun huis altijd bij zich. Dit staat symbool voor de enorme waarde die het teken Kreeft hecht aan een fijn thuis.

Daarbij is de krab ontzettend zacht vanbinnen, maar wordt het beestje omhuld door een hard schild. Het teken Kreeft heeft de neiging om het zachte en gevoelige deel van zichzelf te verstoppen door zich hard op te stellen. Zo geldt voor Kreeft absoluut dat ze alles doen om zichzelf, maar vooral hun dierbaren te beschermen. Als daarvoor een hard(er) uiterlijk nodig is, dan is dat maar zo. Voor Kreeft is veiligheid, comfort en bescherming dan ook ontzettend belangrijk.

De grootste valkuil van de Kreeft

Omdat de zorgzame Kreeft wordt gedreven door de behoefte om voor anderen te zorgen, is ze geneigd zichzelf te vergeten. Kreeft doet álles voor degenen die ze liefheeft. Dat kan ertoe leiden dat je, als je een van hun dierbaren kwetst, te zien krijgt wat de Kreeft met haar scherpe scharen kan. Ineens is er dan nog maar weinig te bekennen van die lieve, gevoelige en zorgzame Kreeft.

Dit hoeft overigens niet altijd met haar dierbaren te maken te hebben, want Kreeft voelt zich ook snel persoonlijk aangevallen. Dat heeft te maken met haar wisselende emoties, maar ook met de neiging om direct te reageren als zich iets vervelends voordoet. Even tot tien tellen doet in zo’n geval wonderen.

Kreeft sterrenbeeld datum

De periode waarin een Kreeft wordt geboren, is ongeveer tussen 21 juni en 22 juli. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Kreeft, dit moet je weten over jouw mindset

Goede eigenschappen sterrenbeeld Kreeft

Zorgzaam
Beschermend
Loyaal
Intuïtief
Warm
Vriendelijk

Slechte eigenschappen sterrenbeeld Kreeft

Wisselt snel van emoties
Voelt zich snel (persoonlijk) aangevallen
(Over)gevoelig
Neiging zichzelf te vergeten
Passief-agressief
Wraakzuchtig

Lees ook: welk type Kreeft ben jij? Dit zijn ze alle vier

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Kreeft

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Kreeft.

Illustratie: Bananas

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert