Maandhoroscoop: juli staat in het teken van familie

Maandhoroscoop: juli staat in het teken van familie Maandhoroscoop: juli staat in het teken van familie Maandhoroscoop: juli staat in het teken van familie

In deze periode reizen de zon en Venus samen door het teken Kreeft. Dat versterkt de band met thuis, familie en verleden. Er is veel aandacht voor liefde en relaties.

Met twee belangrijke planeten in het teken Kreeft, is iedereen wat emotioneler en sentimenteler dan gewoonlijk. We halen vaak herinneringen op en we hebben meer behoefte aan veiligheid en geborgenheid. De boze buitenwereld laten we het liefst voor wat hij is. Ook de band met het land waar we geboren zijn, voelen we sterker dan normaal. Dat betekent dat sommige vakantiegangers, vooral als ze onder het teken kreeft geboren zijn, last kunnen krijgen van heimwee.

Omdat de planeet Venus over liefde en relaties regeert, kunnen we merken dat herinneringen aan een vroegere liefde sterker worden. Dat kan leiden tot hernieuwd contact en voor sommigen van ons een prachtige en emotionele reünie. Verder is het belangrijk om in juli tijd door te brengen met familie en elkaar door dik en dun te steunen. Voor sommigen is dit altijd vanzelfsprekend. Anderen hebben hun familie wellicht te lang voor lief genomen. Het is nu een goede tijd om de schade in te halen en elkaar aandacht te geven.

Verzorgende energie

Vooral de band met onze moeders en oma’s komt in een nieuw daglicht te staan. We kunnen veel leren van hun wijsheid en verzorgende energie. Vooral vrouwen die overwegend hun mannelijke eigenschappen cultiveren, kunnen hierdoor enorm groeien. Als ze leiding geven, kunnen ze ontdekken dat het effectiever is om vertrouwen te geven en met zachte hand te regeren. Venus en Zon in Kreeft betekent ook dat het een goede periode is om de inwendige mens te versterken. We voelen dat het belangrijk is om lekker en gezond te eten. Misschien voelen we meer dan anders de behoefte om samen te koken en te genieten van puur en goed voedsel. Ook belangrijk is het om te onderzoeken hoe we onze emoties aan voedsel koppelen. Eten we ongeluk en verdriet weg? Hebben we de neiging onszelf te straffen met eten? Zijn er bepaalde regels en gewoontes die met eten te maken hebben en die niet goed voor ons zijn? Juli is de maand om die onderliggende emoties te onderkennen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Hoewel Kreeft enorm gehecht is aan vaste gewoontes, kunnen veranderingen onder invloed van dit teken erg snel gaan. Bijvoorbeeld op het vak van emotionele patronen. Vooral als we op een kinderlijke manier omgaan met onze emoties en anderen verantwoordelijk houden voor ons geluk of onze tegenslagen, is nu de tijd gekomen om volwassen te worden. Wie zijn zin probeert te krijgen door zwijgen, zielig doen of huilen, leert deze maand gewoon te vragen wat hij wil. En als de ander daarin niet meegaat, kunnen we leren dat accepteren zonder mokken. You win some, you lose some. Vooral rond 19 juni, als de Volle Maan in Steenbok staat, kunnen veel mensen een doorslaggevende gebeurtenis meemaken. Hoewel iedereen deze maand onder de invloed van het teken Kreeft staat, zijn het uiteraard de Kreeften zelf die de invloed van deze stand merken. Zij kunnen het sterkst te maken krijgen met eerder genoemde gevoelens en zij beleven de meest romantische momenten. Bovendien kunnen zij emotioneel het meeste groeien van wat zich nu in hun leven aandient.

Tekst: Johanna Blok

Volgend artikel
Wat brengt 2017 voor je hart, hoofd en ziel?
Wat brengt 2017 voor je hart, hoofd en ziel?