Numerologie: dit maakt 2022 zo’n bijzonder jaar

Numerologie: dit maakt 2022 zo’n bijzonder jaar Numerologie: dit maakt 2022 zo’n bijzonder jaar Numerologie: dit maakt 2022 zo’n bijzonder jaar

2022 is een bijzonder jaar omdat het maar liefst drie keer het getal 2 bevat. Maar het heeft nog meer verrassingen voor ons.

Het getal 2 gaat over een vrouwelijke kracht die mensen samenbrengt, die op zoek is naar harmonie en vrede. Misschien het ultieme besef dat we het écht samen moeten doen en dat het niets oplevert om steeds te denken in ‘ik of wij tegen de rest’. Twee is een getal dat helpt om de balans terug te vinden. Dat is een teken van hoop en vrede. Hoop dat we elkaar weer zullen vinden, dat we de tweespalt achter ons kunnen laten. Twee is ook een emotioneel getal (het hoort bij de astrologische maan) wat maakt dat gevoelens het verstand overheersen. Dat was ook al het geval in 2021 (waarin twee keer het getal 2 aanwezig is).

Mercurius

Bij elkaar opgeteld vormen de getallen van 2021 een 5, die overeenstemt met de astrologische planeet Mercurius. Het getal 5 geeft aanpassingsvermogen en een voorliefde voor communicatie, maar een visie kan ontbreken. De benadering van het leven in 2021 is voornamelijk rationeel. In zo’n jaar proberen we om onze emoties te temmen met denken, met woorden, met informatie. Als dat lukt, is een zekere nuchterheid mogelijk. Maar we kunnen ook eindeloos blijven steken in getwijfel en discussies.

Rust en harmonie

De optelsom van 2022 is 6, die hoort bij de vreedzame planeet Venus. In zo’n jaar kan de rust en harmonie terugkeren. In 2022 is er plaats voor liefde, eenheid en empathie. De nadruk ligt op het vormen van goede relaties: we zijn bereid naar elkaar toe te komen en compromissen te sluiten. We vinden elkaar in wat we met elkaar gemeen hebben, onze kwetsbaarheid. In plaats van betweterij is er plaats voor ‘sorry’.

Ook belangrijk: in 2021 werd 2 gevolgd door de 1: het getal van het ego, het ik. Daardoor liepen in 2021 discussies hoog op, namen we alles persoonlijk en ging ons (schijnbare) eigenbelang voor.

In 2022 maakt die 1 plaats voor nog een 2, daardoor kunnen we ons ego overstijgen en ons weer met elkaar verbinden.


Superkrachten

Het getal 22 is een meestergetal, het beschikt over superkrachten. De 22 wordt binnen de numerologie gezien als een meester in het bouwen en construeren, een soort architect die dromen realiteit kan maken. Intuïtie en praktijk werken samen om concrete doelen te realiseren. Dat is hoopgevend na een periode waarin we het vergezicht vaak uit het oog zijn verloren.

Bijzondere datum

En dan valt in het jaar 2022 ook nog een bijzondere datum: 22 februari 2022 (22-02-2022). Het is een getal waarin de cijfers symmetrisch gerangschikt zijn, zodat het getal van achter naar voren gelezen hetzelfde is als van voor naar achter. Zo’n getal heet een numeriek palindroom.

Er zit een spiegel in verstopt. Spiegels gaan over zelfkennis, jezelf zien voor wie je werkelijk bent. Maar er is ook iets geks met een spiegelbeeld: het is anders dan het beeld dat anderen van je hebben, het beeld dat op een foto verschijnt. Het bevat de waarheid, maar ook een vertekening van de waarheid. Het vreemde is dat je jezelf via een spiegel niet kunt waarnemen zoals je werkelijk bent. Maar anderen kunnen dat ook niet.

Ons zelfbeeld en het beeld dat anderen van ons hebben, zijn beiden stukjes van een waarheid die niet compleet is. Het bevat de les dat niemand van ons het complete plaatje heeft en dat we met elkaar moeten praten en gemeenschappelijke grond moeten zien te vinden om dichter bij de waarheid te komen.

Meer lezen over numerologie?

Wat zegt je naam over jou? Bereken je naamgetal.

Volgend artikel
Nieuwe maan in Steenbok: ben jij klaar voor een nieuw begin?
Nieuwe maan in Steenbok: ben jij klaar voor een nieuw begin?