Nieuwe maan in Steenbok: ben jij klaar voor een nieuw begin?

Nieuwe maan in Steenbok: ben jij klaar voor een nieuw begin? Nieuwe maan in Steenbok: ben jij klaar voor een nieuw begin? Nieuwe maan in Steenbok: ben jij klaar voor een nieuw begin?

We starten het nieuwe jaar met een nieuwe maan. Op 2 januari om 19.33 uur staat er een super maan aan de hemel. Dit betekent dat de maan op dit moment het dichtst bij de aarde staat. Wat betekent deze nieuwe maan in Steenbok precies voor jou?

Sterke energie

De energie van deze nieuwe supermaan is sterker, dan van een ‘normale’ nieuwe maan. Dit heeft te maken met  de afstand tot de aarde. Een goed moment dus om het nieuwe jaar met een verse dosis energie te beginnen. En daar helpt het aardeteken Steenbok ons ook bij. Steenbok is een krachtig teken, een echte doorzetter en een harde werker. Het perfecte moment dus om zijn energie te gebruiken om aan het begin van het nieuwe jaar je doelen te stellen en een lange termijn planning te maken. Wat wil jij het komende jaar bereiken?

Naar binnen keren

Daarnaast zijn Steenbokken gedisciplineerd, slim, vastberaden en intelligent. Soms kunnen ze ook wat overambitieus zijn. Vergeet niet dat deze nieuwe maan periode ook de beste tijd is om naar binnen te keren, te voelen, rust te nemen en bij jezelf na te gaan wat echt belangrijk voor je is. Want ook kalmte en rust zijn goede en mooie eigenschappen van de Steenbok.


Vergeet niet om ook te lachen

Steenbok wordt bijgestaan door zijn heerser Saturnus, de planeet die dit aardeteken past als een handschoen. Samen geven ze je de energie die nodig is om doelen te bereiken, structuur aan te brengen en verantwoordelijkheid te nemen. Het is dan ook dé uitgelezen periode om groei in te zetten en het leven te (gaan) leiden die je voor ogen hebt. Maar zoals ook de Steenbok gekke capriolen kan uithalen, is het ook belangrijk om niet te vergeten om af en toe te lachen om wat er op je pad komt.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan

Volgend artikel
Wat is jouw roeping? Dit zegt je sterrenbeeld
Wat is jouw roeping? Dit zegt je sterrenbeeld