Saturnus in retrograde: dit betekent het voor jou

Saturnus in retrograde: dit betekent het voor jou Saturnus in retrograde: dit betekent het voor jou Saturnus in retrograde: dit betekent het voor jou

Van 11 mei tot 29 september loopt Saturnus, de planeet van karma en discipline, retrograde. Waar staat deze planeet voor en wat kunnen we verwachten nu hij achteruit in zijn baan beweegt? Lees snel verder. 

Dit wil je weten over Saturnus

Heb je weleens aan een groot project gewerkt, een huis verbouwd of een groot werkstuk gemaakt? Dan heb je kennis gemaakt met Saturnus-kwaliteiten. Zoals geduld bijvoorbeeld, want bij grote projecten gaat er onderweg altijd iets mis en het duurt altijd langer dan je wilt. Ook ben je aangelopen tegen grenzen. Wilde je strenge Saturnus-kant alles onder controle houden, dan schoot het niet op. Liet je teveel over aan het toeval, dan werd het een rommeltje en voldeed het niet aan je eisen. Begrenzing, controle, geduld, groots denken en ambities, dat zijn de eigenschappen die bij Saturnus horen. Deze planeet hecht veel belang aan de structuur, als die goed is, komt de rest ook wel in orde.

Saturnus is ook diegene die verantwoordelijkheid neemt voor de situatie als anderen het liefst weglopen. Hij heeft iets in zich van een strenge, maar betrouwbare vaderfiguur, die weliswaar niet zo van knuffelen houdt, maar er wel altijd voor je is. Je kunt je voorstellen dat Saturnus het archetype is van de vaderfiguur, maar ook van leiders, ondernemers die een grote zaak opbouwen, politici en architecten. Verder heeft Saturnus ook iets met het begrip karma. Het is Saturnus die denkt dat je moet lijden omdat je een karmische schuld hebt af te lossen.

Karma, beloning en timing

De kant van Saturnus die vaak wordt vergeten is de prettige kant. De (karmische) beloning, die komt als je je huiswerk goed hebt gedaan, je schulden hebt afgelost en hard hebt gewerkt voor je droom. Dan is het tijd om te spelen en te genieten. Daarom zie je bij mensen die een sterke Saturnus in hun horoscoop hebben vaak dat ze naarmate ze ouder worden, steeds meer lol in hun leven krijgen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ook is Saturnus belangrijk bij de timing van dingen. Maak je een meerjarenplan? Ben je toe aan de volgende stap, kun je de knoop al doorhakken? Dan is het Saturnus die zegt: dit is het moment! Heb je het gevoel dat je vastzit in de energie van Saturnus? Is controle te belangrijk voor je, reageer je star en kun je alleen nog maar aan werk denken en in termen van moeten? Zoek dan het element lucht op en zorg voor meer vuur in je leven. Ga vliegen, op reis, beklim een berg, neem afstand, relativeer en lach om jezelf.

Saturnus in retrograde

Saturnus in retrograde is een tijd van overgave. Wanneer Saturnus direct loopt, helpt hij jouw pad te vinden en je een duwtje in de goede richting te geven. Maar nu de planeet achteruit in zijn baan beweegt, voel je je misschien wat lui of onproductief. Dat is niet per se slecht. Door de huidige corona-maatregelen staat ons leven al in het teken van vertraging, en helpt Saturnus in retrograde je enkel om daar nóg meer gehoor aan te geven. 

Door nu goed uit te rusten en met liefde voor jezelf te zorgen zónder schuldgevoel, zit je straks lekkerder in je hum wanneer de samenleving weer langzaam terugkeert naar het oude (met nieuwe richtlijnen). Bovendien kun je je met een heldere geest nu veel beter focussen op het uit laten komen van al jouw dromen. Dream big! Saturnus schiet je te hulp en juicht je toe vanaf de zijlijn, zodra hij weer direct loopt.

Tot slot is dit hét moment om terug te blikken op je gedrag of je gemaakte beslissingen in het verleden. Het kan zijn dat je daar nu voor moet ‘betalen’, maar dat is eigenlijk alleen maar goed. Je zult direct merken dat het oplucht, waarna jij je lichter en gelukkiger door het leven beweegt. En zoals we al schreven: aan de andere kant wacht een (karmische) beloning. 

Ontdek de kracht van de maan, en wat ze voor jou kan doen

Wil je meer creativiteit, flow & verbinding in je leven ervaren? Schrijf je dan nu in voor Leef met de maan, waarmee we starten op 19 mei. In deze Insta-training nemen we je een maand lang mee in de cyclus en maak je kennis met de unieke energieën van de maanfasen. Al 3.000 maanfans gingen je voor.

Maankalender 2020
Maankalender 2020
24,95 12,95

Volgend artikel
Ben jij Maagd? Dan lacht de liefde je deze maand toe
Ben jij Maagd? Dan lacht de liefde je deze maand toe