Terug naar overzicht

Schorpioen: in juli kijk je met zachtere ogen naar anderen

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Schorpioen: in juli kijk je met zachtere ogen naar anderen

Pluto, jóuw Pluto, bevindt zich in juli in een aangename verbintenis met de liefdevolle planeet Neptunus. Daardoor leer je met zachtere ogen te kijken naar anderen. Je partner, je vrienden, je familie maar ook die vreemdeling op straat die ongeduldig toetert.

Inleven in anderen

Je begrijpt zonder dat je vragen stelt, wat er in anderen omgaat. Je omgeving voelt feilloos aan dat jij ze begrijpt en dat je kunt luisteren zonder te oordelen. Daarom zoeken ze je op met levensvragen. En – terwijl je normaal gesproken weleens reageert met cynisme of zwarte humor- ben je nu een en al warmte. Je bouwt eigenlijk een onzichtbare hut van emotionele veiligheid.

Na juli blijft deze planeetstand nog een tijdje actief. Een mooie periode om hier meer mee te doen, als je wilt werken als coach of begeleider van mensen die in de problemen zitten. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Overal waar je komt krijg je de kans om met deze bijzondere kwaliteit aan de slag te gaan en de levens van anderen te verlichten. Al is het maar voor tien minuten. Deze tijd verandert ook de kijk op jezelf. Je kunt meer begrip opbrengen voor je ‘duistere’ kant en dat is een verademing.

Wil je weten wat de planeten dit seizoen voor je in petto hebben? Lees dan je grote zomerhoroscoop.

Door anderen gelezen