Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Tweelingen

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Tweelingen Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Tweelingen Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Tweelingen

Tweelingen zijn de sociale vlinders van de dierenriem. Dit sterrenbeeld is als een spons voor nieuwe kennis, ervaringen en contacten, maar wat valt er verder over dit sterrenbeeld te leren? Waar blinkt dit sterrenbeeld in uit en met welke valkuilen moet hij rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Tweelingen hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen.

Tweelingen sterrenbeeld eigenschappen

Tweelingen hebben altijd behoefte aan mentale stimulatie. Zoals de naam van dit sterrenbeeld al verklapt, omringen ze zich het liefst met andere mensen. Soms lijkt het of Tweelingen altijd aan staan. Een feestje hier, een netwerkborrel daar: Tweelingen is het liefst overal bij. Kijk er ook niet gek van op als een ietwat saai feestje door de komst van een Tweelingen ineens wél gezellig wordt. Dat is een van de grootste kwaliteiten van dit teken. Tweelingen kunnen met iedereen een gesprekje aanknopen. Raken ze verveeld (wat nogal eens voorkomt) dan weten ze zich op luchtige, vaak grappige wijze uit het gesprek met de één te bevrijden, om vervolgens met een ander weer verder te kletsen.

Heersende planeet: Mercurius
Standaard huis: drie
Element: lucht

Verveling is dan ook de grootste vijand van Tweelingen. Hoewel dit teken uiterst nieuwsgierig is naar uiteenlopende onderwerpen, ontbreekt vaak de wil om er echt diep in te duiken. Dan heeft Tweelingen alweer een andere bezigheid gevonden om mee aan de slag te gaan. Dat maakt dat dit teken van allerlei zaken iets weet, maar minder snel als expert gezien zal worden. Simpelweg omdat Tweelingen vaak niet de behoefte voelen om ergens heel diep in te duiken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

 • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
 • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
 • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Dat geldt ook voor hun sociale contacten. Tweelingen zijn sociale vlinders, maar vinden het prettig om zaken luchtig en leuk te houden. De kans bestaat dat ze liever kletsen dan (goed) luisteren, waardoor gesprekken nooit echt de diepte in gaan. Voor Tweelingen voelt het prettig om contacten een beetje aan de oppervlakte te houden.

Lees ook: dit moet je weten over een kind met het sterrenbeeld Tweelingen

De grootste valkuil van Tweelingen

Over Tweelingen wordt wel eens gezegd dat ze twee gezichten hebben. Hoewel dat lang niet altijd terecht is, komt dit vooroordeel niet geheel uit de lucht vallen. Soms zijn Tweelingen zo gericht op hun eigen behoeften in contact met anderen, dat oprechtheid op de achtergrond verdwijnt. In zo’n geval praten Tweelingen mee met anderen, zeggen ze tegen persoon A het ene en tegen persoon B het andere. En dat zonder er echt bij stil te staan of zich er schuldig over te voelen. Ook moeten Tweelingen opletten dat ze niet (te veel) roddelen en vooroordelen hebben over anderen.

Tweelingen sterrenbeeld datum

De periode waarin een Tweelingen wordt geboren, is ongeveer tussen 21 mei en 20 juni. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Tweelingen, dit zegt jouw sterrenbeeld over je mindset

Goede eigenschappen sterrenbeeld Tweelingen

 • Charmant
 • Sociaal
 • Nieuwsgierig
 • Veelzijdig
 • Flexibel
 • Gevat

Lees ook: er zijn vier soorten Tweelingen – welke ben jij?

Slechte eigenschappen sterrenbeeld Tweelingen

 • Oppervlakkig
 • Snel afgeleid
 • Slechte luisteraar
 • Wispelturig
 • Praat met anderen mee
 • Maakt geen dingen af

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Tweelingen

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Tweelingen.

Illustratie: Bananas

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt